iPhone 15 serisi, pil döngüsünü gösterecek

Düzenleyen: / Kaynak: Apple Insider
- Güncelleme:
iPhone 15 serisi, pil döngüsünü gösterecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / Apple Insider

Apple, 12 Eylül tarihinde gerçekleşen Wonderlust etkinliğinde iPhone 15 serisini tanıttı. Yeni serinin ardından da iOS 17 işletim sistemini herkes için yayınladı. Bugün ortaya çıkan haberlere göre ise Apple, son olarak iPhone 15 modellerine pil döngüsü eklentisini entegre etti. Peki, iPhone 15 modelleri için pil döngüsü ne işe yarayacak? İşte cevabı.

Apple Insider tarafından bugün yayınlanan habere göre Apple, iPhone 15 modellerine pil döngüsü eklentisini entegre etti. Pil döngüsü, iPhone kullanıcıları tarafından uzun süredir bekleniyordu. Peki, Apple tarafından iPhone 15 modellerine eklenen pil döngüsü ne işe yarayacak? İşte cevabı.

PİL DÖNGÜSÜ, TELEFONUN KAÇ KERE ŞARJ EDİLDİĞİNİ GÖSTERECEK

Apple tarafından sadece iPhone 15 modellerine eklenen pil döngüsü, adından da belli olduğu gibi telefonun kaç kere şarj edildiğini gösterecek.

iPhone 15 modelleri için eklenen pil döngüsü, Pil Sağlığı'nın korunması açısından oldukça önem taşıyor. Çünkü Apple, iPhone modellerinin, 500 tam şarj döngüsüne ulaştıktan yüzden Pil Sağlığı'nda düşüş meydana geleceğini belirtiyor.

Pil Sağlığı'nın düşmesi ise iPhone'un şarjının hızlı tükenmesi gibi sorunlara yol açacaktır. Pil döngüsünün iPhone 15 modellerinde görülmesi sayesinde kullanıcılar pil takibini daha kolay bir şekilde yapacak.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki pil döngüsü özelliği şu anda sadece iPhone 15 modelleri için geldi. iOS 17 güncellemesini alan iPhone modelleri için geçerli olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Kaynak tarafından belirtilene göre pil döngüsü dışında Apple, iPhone 15 modellerinin yüzde 80 şarj olmasını engelleyen yeni bir özelliğin daha eklendiği ortaya çıktı. Söz konusu özellik sadece kullanıcı tarafından etkinleştirildiği zaman kullanılıyor.

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Apple Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...