Apple, iPhone 13 üretimini o ülkede yaptığını duyurdu

Düzenleyen:
Apple, iPhone 13 üretimini o ülkede yaptığını duyurdu

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, önümüzdeki sonbaharda tanıtması beklenen iPhone 13 modelini Hindistan'da üretmeye başladığını açıkladı. Teknoloji devinin yeni akıllı telefon serisinin daha üstün kamera özellikleri ile gelmesi bekleniyor.

ABD merkezli teknoloji üreticisi Apple şu anda iPhone 13 modelini Hindistan'ın Chennai yakınlarındaki bir Foxconn fabrikasında üretiyor. Bu haber, Cupertino'da merkezi bulunan şirketin Aralık ayında Hindistan'da iPhone 13'ün test üretimine başladığını gösteren önceki raporlardan sonra geldi. 

Şirket, "Güzel tasarımı, çarpıcı fotoğraflar ve videolar için gelişmiş kamera sistemleri ve yerel müşterilerimiz için Hindistan'da A15 Bionic çipin inanılmaz performansıyla iPhone 13'ü yapmaya başlamaktan heyecan duyuyoruz." açıklamasını yaptı. 

Apple ayrıca iPhone 12 , iPhone 11 ve iPhone SE (2020) gibi bazı eski modellerini Hindistan'da üretiyor ve Hindistan'da sattığı telefonların yüzde 70'ini yerel olarak ürettiği tahmin ediliyor. Bununla birlikte, Hindistan'da üretilmesi beklenen diğer modelin ise iPhone 13 Pro olduğu söyleniyor. 

Akıllı telefon üreticilerinin cihazlarını Hindistan'da üretmelerinin birinci nedeni ithalat vergilerinin düşük olması. Bu nedenle, Apple'ın yakın gelecekte iPhone üretiminin yüzde 20'sini Çin'den Hindistan'a taşıyacağı da beklentiler arasında. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...