Apple geliri tavan yapacak! iPhone 15 fiyatları için cep yakacak iddia

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple geliri tavan yapacak! iPhone 15 fiyatları için cep yakacak iddia

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, eylül ayında iPhone 15 serisini tanıtacak. Yeni seride iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri yer alacak. Fakat bugün ortaya çıkan haberlere göre Apple, yeni tanıtacağı modellerin fiyatlarıyla servetini de artıracak.

Apple, muhtemelen eylül ayının ikinci haftasında iPhone 15 serisini tanıtacak. Yeni çıkacak modellerle ilgili ön bilgilere göre akıllı telefonlar, oldukça güçlü teknik özelliklerle gelecek. Fakat iMore tarafından bugün paylaşılan habere göre Apple, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in fiyatları sayesinde servetini de artıracak.

APPLE, IPHONE 15 SERİSİNDEN 85 MİLYON ADET SATACAK

iMore tarafından paylaşılan habere göre Apple, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max fiyatlarını önceki seriye göre yaklaşık 200 dolar artıracak. iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinin fiyatı ise sabit kalacak.

Artırılan fiyatlarla birlikte Apple, yeni seriden yüklü miktarda kazanç elde edecek. Çünkü teknoloji devi firma, iPhone 15 serisinden yaklaşık olarak 85 milyon adet üretecek.

Pro modellerin fiyatının önceki seriye göre 200 dolar artmasıyla ve hedeflendiği gibi 85 milyon adet iPhone satılmasıyla Apple 68 milyar dolar para kazanacak. Yine de şirketin fiyatları ne kadar artıracağı ya da herhangi bir artış yapıp yapmayacağı belli değil.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple, fiyatları genel olarak artırmasa bile her pazarda durum aynı şekilde ilerlemeyecek. Çünkü şirket, iPhone 14 serisinde fiyatların artmayacağını açıklamıştı. Fakat bu durum sadece ABD ve Çin'de geçerli olurken fiyatlar Avrupa'da yine önemli ölçüde arttı.

(Kaynak: Gsmarena)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...