Apple fişini çekti! Sevilen iPhone modeli için yolun sonu

Düzenleyen: / Kaynak: MacRumors
- Güncelleme:
Apple fişini çekti! Sevilen iPhone modeli için yolun sonu

TEKNOLOJİ Haberleri  / MacRumors

Apple, küçük telefon kullanmayı seven müşterileri için iPhone SE ve iPhone Mini modellerini üretiyor. Fakat bugün ortaya çıkan haberlere göre teknoloji devi firma, yarın iPhone 15 serisinin tanıtılacağı Wonderlust etkinliği sonrasından sevilen küçük modellerinden birinin üretimini durduracak.

Apple, X serisinden beri iPhone modellerinin boyutunu gözle görülür bir şekilde büyütmeye başladı. Fakat akıllı telefonların sürekli olarak büyümesi her müşteriye hitap etmiyor. Apple da küçük telefon kullanmayı tercih eden müşterileri için iPhone 12 ve iPhone 13 serisine Mini modellerini üretiyor.

iPhone Mini modelleri dışında ek olarak da her iki yılda bir fiyat-performans odaklı ve standart modellere göre boyut olarak da daha küçük iPhone SE modelini sunuyor. Fakat MacRumors tarafından bugün yayınlanan habere göre Apple, yarın iPhone 15 serisinin tanıtılacağı "Wonderlust" etkinliği sonrası "iPhone Mini" modelinin fişini çekecek.

IPHONE MİNİ, YETERİNCE TALEP GÖRMÜYOR

MacRumors tarafından yayınlanan habere göre Apple, yarın gerçekleşecek Wonderlust etkinliği sonrası iPhone 13 Mini modelini artık üretmeyecek. Firma, iPhone 13 Mini modelinin stoklarını azaltıp tamamen akıllı telefon pazarından kaldırmak istiyor.

Açıklanan verilere göre iPhone Mini 13, iPhone 13 serisinin tedariğinin sadece yüzde 3'ünü oluşturuyor. Yani belirgin bir biçimde mini modeller için talep yok. Öte yandan ilerleyen yıllarda tanıtılacak yeni iPhone serileri için de mini modelinin yer alması beklenmiyor.

APPLE, IPHONE SE MODELİNİ ÖNE SÜRÜYOR

Mini modelinden şikayet eden ve klasik modellere göre boyut olarak küçük telefon kullanmak isteyen müşteriler için ise iPhone SE modeli öneriliyor. Firma, iPhone SE modelini geleneksel olarak her iki yılda bir baharda pazara sunuyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: MacRumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...