Apple ekosistemi yıkılıyor: Windows, iPhone'lar için destek sunacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple ekosistemi yıkılıyor: Windows, iPhone'lar için destek sunacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple işletim sistemi, sadece firmanın kendi teknolojik ürünleri üzerinde çalışıyor. Bu nedenle herhangi bir iPhone satın alan Apple müşterisi, ekosistem kurmak ve rahatım kullanım sağlamak için bilgisayarını da Apple'dan seçerek MacBook modellerine yöneliyor. Microsoft ise bugün bu durumun önüne geçmek için kendi işletim sistemi Windows'u çalıştıran bilgisayarların artık iPhone modelleriyle entegre olacağını açıkladı.

Microsoft, 2018 yılında Phone Link'i duyurdu. Bu uygulama, birçok Windows kullanıcısının da bildiği gibi bilgisayar ve telefon arasında bağlantı sağlıyor. Bu sayede bilgisayar üzerinden arama, mesajlaşma ve dosya aktarma gibi birçok işlev gerçekleştiriliyor. 

Fakat bu durum Apple işletim sistemi için geçerli değil. Bu nedenle iPhone satın alan kişiler, tüm bu işlevleri gerçekleştirmek için bir de MacBook satın alıp ekosistem kuruyor. Microsoft, bugün yaptığı açıklamayla bu duruma artık son veriyor. Çünkü artık Phone Link ile iPhone ve Windows işletim sistemleri arasında kullanmak mümkün hale geldi.

IMESSAGE DA WINDOWS'A GELİYOR

Yenilik, bugünden itibaren 85 ülkede 39 farklı dilde kullanıma sunuldu. Kademeli olarak açılan özellik, mayıs ayının ortasına kadar tüm dünyada erişilebilir hale gelecek. Türkiye'ye de henüz gelmedi. Phone Link, iOS 14 ve Windows 11 destekleyen cihazların tamamında çalışacak. Ek olarak bu yenilik iMessage'ın Windows üzerinden kullanılmasını da sağlayacak. Bu durum Apple için özel sayılan iMessage özelliği için bir ilk olacak.

Microsoft, App Store'da Phone Link (Windows Bağlantısı) uygulamasının altında şu ifadelere yer vererek aşağıda yer alan özellikleri sıraladı: "PC'nizde şu Phone Link özelliklerinin keyfini çıkarın"

  • Arama yapın ve alın 
  • Telefonunuzun bildirimlerini yönetin 
  • Metin mesajlarını okuyun ve yanıtlayın 
  • Telefon kişilerinizi görüntüleyin 

Phone Link'in yukarda yer alan özelliklerini kullanmak için aşağıdaki adımları sırasıyla takip edebilirsiniz:

  • Windows Telefon Bağlantısı uygulamasını açın 
  • Hangi telefonu tercih ediyorsanız onu seçin 
  • iPhone'dan QR kodu tarayın ve Windows’a bağlayın 
  • iPhone'da Bluetooth üzerinden kişi paylaşımını etkinleştirin 
  • Bildirimleri göster seçeneğine tıklayın ve sistem bildirimlerinin Bluetooth üzerinden bilgisayarınıza paylaşmasına izin verin 

(TGRT Haber)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...