Apple, Coca Cola'yı 13 yıllık tahtından etti

Apple, Coca Cola'yı 13 yıllık tahtından etti

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın en değerli markası sıralamasında 13 yıldır zirveyi kimseye kaptırmayan Coca Cola yerini teknoloji devi Apple'a bıraktı.

Dünyanın en değerli markası sıralamasında 1 numara değişti. 13 yıldır bu koltuğu kimseye kaptırmayan ABD'li gazlı içecek devi Coca Cola yerini teknoloji devi Apple'a bıraktı. Dünyanın en önemli "marka danışmanlığı" şirketi olarak gösterilen Interbrand, 2013 yılının en değerli markasını açıkladı. "En İyi Küresel Markalar 2013" araştırması sonuçlarına göre, Apple, piyasa değerini geçen yıla göre yüzde 28 oranında artırarak 98 milyar 320 milyon dolarla en iyi marka oldu. "En İyi Küresel Markalar 2013" listesinin ikinci sırasında ise internet arama motoro Google var. Google geçtiğimiz yıl piyasa değerini yüzde 34 artırarak 93 milyar dolarlık bir marka haline geldi. Listenin üçüncü sırasında ise, 2012'nin şampiyonu Coca Cola var. Gazlı içecek devi Coca Cola'nın değeri ise 79 milyar 200 milyon dolar. Coca Cola'nın marka değeri ise yüzde 2 oranında arttı.

"En İyi Küresel Markalar 2013" listesinin dördüncü sırasında yine bir teknoloji devi olan IBM var. IBM marka değerini yüzde 4 oranında artırarak 78 milyar 808 milyon dolarlık bir değere ulaştı.

Listenin beşinci sırasında Bill Gates'in sahibi olduğu yazılım devi Microsoft bulunuyor. Microsoft piyasa değerini yüzde 3 oranında artırarak 59 milyar 546 milyon dolar değere ulaştı.

Interbrand'ın listesinde altıncı sırada ise ABD enerji şirketi General Electric bulunuyor. General Electric'in piyasa değerinde yüzde 7'lik bir artış oldu. Şirketin rakamsal değeri ise, 46 milyar 947 milyon dolar.

Dünyanın en değerli 10 markası listesine fast-food lokantaları zinciri McDonald's yedinci sıradan girdi. McDonald's'ın piyasa değeri yüzde 5 oranında arttı. ABD'li şirketin rakamsal değeri ise 41 milyar 992 milyon dolar olarak hesaplandı.

Dünyanın en değerli sekizinci markası ise Güney Kore'den. Güney Kore elektronik devi Samsung piyasa değerini yüzde 20 arttırdı. Samsung'un değeri ise 39 milyar 610 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Listede dokuzuncu sırada ABD'li teknoloji devi Intel bulunuyor. Intel yüzde 5 oranında değer kaybına uğradı. Şirketin rakamsal değeri 37 milyar 257 milyon dolar oldu.

"En İyi Küresel Markalar" listesinin 10'uncu sırasında ise bir otomotiv devi bulunuyor. Japon otomobil üreticisi Toyota marka değerini yüzde 17 oranında arttırdı. Toyota'nın marka değeri ise 35 milyar 346 milyon dolar olarak hesaplandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...