Apple büyük güncellemeyi yayınladı! iOS 16.3 güncellemesiyle iPhone'lara onlarca yeni özellik geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple büyük güncellemeyi yayınladı! iOS 16.3 güncellemesiyle iPhone'lara onlarca yeni özellik geldi

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, Eylül ayında yayınlanan iOS 16 işletim sistemi sürümünün üçüncü büyük güncellemesi 16.3’ü kullanıma sundu. iOS 16.3 güncellemesi iOS 16 sürümünü alabilen tüm cihazlara geldi. Peki, iOS 16.3 ile gelen yenilikler neler? 

Apple, iOS 16.3 güncellemesini yayınladı. Türkiye’deki kullanıcılara da ulaşan yeni güncelleme bazı iPhone 14 Pro Max modellerinde ortaya çıkan ekran sorunu da dahil çeşitli hataları düzeltirken aynı zamanda birtakım yenilikler de sunuyor. Peki, iOS 16.3 hangi özelliklerle geldi? 

iOS 16.3 güncellemesi nasıl indirilir? iPhone’unuzda sırasıyla şu adımları takip edin: Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme. Burada Yazılım Güncelleme’ye tıklayın ve yeni sürümü indirin. Bu arada, güncellemenin boyutu yüksek olduğu için indirme işlemi biraz uzun sürebilir ve indirme başlayana kadar bile birkaç dakika beklemek zorunda kalabilirsiniz. 

IOS 16.3 ÖZELLİKLERİ

Apple, bir aylık beta testinin ardından iOS 16.3 güncellemesini dünyanın her yerindeki iPhone kullanıcılarına sundu. Bu güncelleme, Apple Kimliğinizi korumanın yeni bir yolunu sunmanın yanı sıra, Acil SOS'ta yapılan değişiklikleri ve çeşitli hata düzeltmelerine sahip. Apple'ın Siyahi Tarih Ayı onuruna tasarladığı yepyeni bir duvar kağıdı da var.

Bir diğer yenilik olan Güvenlik Anahtarları da Apple Kimliği’ni korumaya yönelik bir yenilik. Kullanıcıların yeni cihazlarda iki faktörlü kimlik doğrulama oturum açma sürecinin bir parçası olarak fiziksel bir güvenlik anahtarı gerektirerek hesaplarının güvenliğini güçlendirmelerine imkan tanır.

Apple büyük güncellemeyi yayınladı! iOS 16.3 güncellemesiyle iPhone'lara onlarca yeni özellik geldi

IPHONE GÜVENLİK ANAHTARI NASIL AÇILIR?

Apple Kimliği için Güvenlik Anahtarları, kullanıcılara hesaplarına, yeni bir cihazda oturum açarken veya bir Apple Kimliği'ne başka bir şekilde erişirken kimlik doğrulaması için gerekli olacak bir üçüncü taraf güvenlik anahtarı ekleme seçeneği sunar.

Güvenlik Anahtarı, Apple'ın kullandığı standart kimlik doğrulama yöntemi olan başka bir aygıtta oturum açıldığında Apple aygıtlarına gönderilen doğrulama kodlarının yerini alacak şekilde tasarlanmıştır. Apple, fiziksel güvenlik anahtarlarının kimlik avına ve yetkisiz hesap erişimine karşı güçlü koruma sağladığını belirtiyor.

Güvenlik Anahtarları, iOS/ıpados 16.3 çalıştıran cihazlarda Ayarlar > Apple Kimliği > Parola ve Güvenlik > Güvenlik Anahtarları Ekle'yegidilerek ve talimatlar izlenerek ayarlanabilir. iPhone, iPad ve Mac, Yubikey gibi FIDO Sertifikalı güvenlik anahtarlarını destekler.

HOMEPOD DESTEĞİ 

iOS 16.3 ve iPadOS 16.3, geçen hafta tanıtılan ikinci nesil HomePod için destek ekliyor. HomePod 2, orijinal HomePod boyutuna benzer ancak yeni bir dokunmatik arayüz, nem ve sıcaklık algılama desteği, Thread bağlantısı, bir Ul çip ve daha fazla özellik getiriyor.

IPHONE'DA ACİL SOS ARAMASI NASIL YAPILIR?

Kazara acil durum çağrılarını önlemek için Apple, Acil SOS özelliğini güncellendi. Aramalar, ses artırma veya azaltma düğmesiyle birlikte yan düğmeyi basılı tutarak hala yapılabilir ancak şimdi arama yapmak için düğmelerin serbest bırakılması gerekiyor. Bu değişiklikten önce ses tuşları ve güç düğmesine aynı anda basarak Acil SOS araması yapılabiliyordu. 

IPHONE 14 PRO MAX EKRAN SORUNU DÜZELTİLDİ

iOS 16.3 güncellemesi ayrıca iPhone kullanıcıları için bazı hata düzeltmeleri ve geliştirmeler de içeriyor. Bunlardan en dikkat çekeni bazı iPhone 14 Pro Max modellerinde cihaz açılırken ortaya çıkan ekran hatası. Geçtiğimiz haftalarda, bazı iPhone 14 Pro Max'lerin ekranında kısa süreliğine görünen yatay çizgiler oluştuğu ortaya çıkmıştı. Apple bu hatayı da yeni güncellemeyle düzeltti. İşte Apple'ın iOS 16.3 güncellemesiyle düzelttiği hatalar;

Apple büyük güncellemeyi yayınladı! iOS 16.3 güncellemesiyle iPhone'lara onlarca yeni özellik geldi

•    Apple Pencil veya parmağınızla oluşturulan bazı çizim konturlarının paylaşılan panolarda görünmeme sorununu düzeltiyor.

•    Kilit Ekran’da duvar kağıdının siyah görünmesi sorununu giderir.

•    iPhone 14 Pro Max telefonlarda cihaz açılırken geçici olarak görünen yatay çizgi sorununu düzeltir.

•    Ana Sayfa Kilit Ekranı parçacığının Ana uygulama durumunu doğru şekilde görüntülememesine neden olan sorunu düzeltir.

•    Siri'nin müzik isteklerine düzgün şekilde cevap vermediği sorunu giderir.

•    CarPlay'de Siri isteklerinin doğru anlaşılmayabileceği sorunları çözer.

Apple, iOS 16.3’ün yanı sıra iPadOS 16.3'ü de iPad kullanıcıları için yayınladı. Ayrıca teknoloji şirketi, iOS 16'yı desteklemeyen eski iPhone'lar için iOS 15.7.3'ü ve iOS 13 veya daha yenisini desteklemeyen cihazlar için iOS 12.5.7'yi kullanıma sundu.

(MacRumors / 9to5Mac)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...