Apple'ın 'self servis onarım programını' artık Avrupa'da! Evde iPhone tamiri dönemi başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple'ın 'self servis onarım programını' artık Avrupa'da! Evde iPhone tamiri dönemi başladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Apple, 'evde iPhone tamiri' olarak bilinen 'self servis onarım programı'nı Avrupa'daki kullanıcılarına sunduğunu açıkladı. Böylece self servis onarım programı Amerika Birleşik Devletleri'nin haricindeki ülkelere de yayılmış oldu.

Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, İspanya, İsveç ve İngiltere'deki Apple müşterileri artık 'Apple Self Servis Onarım Mağazası' aracılığıyla orijinal Apple parçaları satın alabilir ve onarım kılavuzlarının yardımıyla evde cihazlarını tamir edebilir. Apple, iPhone ve diğer Apple cihazlarını evde kendi tamir etmek isteyen müşterilerin artık bunu yapabileceğini açıkladı. iPhone 12 ve iPhone 13 serileri ve Apple Mac dizüstü bilgisayarların birçok onarım işlemini evde yapmak artık mümkün. 

Apple'ın 'self servis onarım programını' artık Avrupa'da! Evde iPhone tamiri dönemi başladı

Bir onarım gerçekleştirmek için müşterilerin önce ürünlerinin onarım kılavuzunu ve Apple'ın destek web sitesindeki belirli onarımı incelemesi gerekiyor. Ardından, Self Servis Onarım Mağazasından gerekli parça ve araçları sipariş ederek tamire başlayabilecekler. Apple, mağazada sunulan tüm araç ve parçaların 'en yüksek kalite, güvenlik ve güvenilirliği sağlamak için kapsamlı testlerden' geçtiğini ifade ediyor.

APPLE EVDE TAMİR KİTİNİN FİYATI 49 DOLAR

Müşterilerin tamir için gerekli parçaları sipariş etmesi gerekirken Apple, müşterilere tamir yapabilmeleri için gereken tüm temel araçları içeren 49 dolarlık bir kit verecek. Müşteriler bu tamir kitlerini yalnızca bir haftalığına kiralayabilecek ve ardından şirkete iade edecek. Kiralama seçeneği, tek bir onarım için kiti satın almak istemeyen ya da çok fazla para ödemek istemeyen müşterilerin işine yarayacak. 

Şirkete göre program, Apple'ın 'tamirlere erişimi daha da genişletme'ye yönelik çalışmalarının yalnızca bir parçası. Yine de Apple, müşterilerine bir uyarıda bulunarak, Apple Store gibi profesyonel servis ekiplerinin daha güvenilir bir tamir sunacağını söylüyor. Son üç yılda Apple, dünya çapında 3 binden fazla Bağımsız Onarım Sağlayıcısı ve 5 binden fazla yetkili servis sağlayıcı dahil olmak üzere onarım ağını genişletti.

(MacRumors) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...