Apple başarırsa sektörde ilk olacak! iPhone'lar kutusundan bile çıkmadan indirecek

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Apple başarırsa sektörde ilk olacak! iPhone'lar kutusundan bile çıkmadan indirecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Teknoloji devi Apple, akıllı telefon sektöründe 'ilk olma özeliği' taşıyacak bir özellik üzerinde çalışıyor. iPhone modellerinin kutusundan bile çıkmadan güncelleme alacağı ortaya çıktı.

Apple akıllı telefon modelleriyle sektörde büyük ses getiriyor. Son olarak firma, iPhone 15 serisini piyasaya sürdü. Titanyum çerçeve ve arka kamera yükseltmeleriyle ön plana çıkan iPhone 15 Pro modellerine ilişkin haberlerin sayısı azalırken, şimdi bomba gibi bir iddia teknoloji dünyasını salladı. Bloomberg News'den teknoloji gazetecisi Mark Gurman, Apple'ın sektörde bir ilke imza atacağını ileri sürdü.

Teknoloji devinin geliştirmek üzere olduğu yeni sistem, özellikle, telefonunu güncellemeyi bilmeyen ya da unutanların işine yarayacak. Bu özellik, mağazalarda satılmayı bekleyen iPhone'ların daha kutusundan çıkmadan güncellenmesini sağlayacak.

IPHONE'U ALIR ALMAZ GÜNCELLEMEYE GEREK KALMAYACAK

Peki, Apple, kutusundaki iPhone cihazları nasıl güncelleyecek? Mark Gurman'ın iddiasına göre şirket bunu, bir 'akıllı pad' ile yapacak. Bu sayede telefonların satışı gerçekleşirken en son yazılım sürümünde olacak ve kullanıcının telefonu alır almaz güncelleme yapması gerekmeyecek.

'Bu yeni teknoloji ne zaman gelecek' diye soracak olursanız, Apple'ın bu güncelleme yöntemini yıl sonuna kadar uygulamaya başlaması bekleniyor.

Bununla birlikte, bu teknolojinin sadece Apple mağazalarında mı geçerli olacağı, üçüncü taraf firmaların da aynı teknolojiyi kullanıp kullanmayacağı belli değil. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...