Apple App Store ürünlerine zam yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: TechCrunch
Apple App Store ürünlerine zam yaptı

TEKNOLOJİ Haberleri  / TechCrunch

Apple, 5 Ekim'den itibaren Asya ve Avrupa'daki pek çok ülkede App Store'da uygulama içi satın almaların fiyatını artıracağını duyurdu. Bu defa zamdan etkilenecek ülkeler arasında Türkiye yer almazken, Euro para birimini kullanan neredeyse tüm ülkelerde zam geçerli olacak.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, Avrupa, Asya ve Güney Amerika’daki onlarca ülke için geçerli olacak App Store zammını duyurdu. Zam, Apple’ın uygulama mağazası App Store’daki uygulamaların fiyatını önemli oranda artıracak. Zam yapılacak ülkeler arasında ise Şili, Mısır, Japonya, Malezya, Pakistan, Polonya, Güney Kore, İsveç, Vietnam ve Euro kullanan tüm bölgeler bulunuyor. 

Firma zam kararının arkasındaki nedeni ise açıklamadı. Bununla birlikte, fiyat artışı bölgelere göre değişiklik gösteriyor. Örneğin Güney Kore'de fiyatlar yüzde 20-25, Japonya'da yüzde 30-35, Euro kullanan bölgelerde ise zam yüzde 8-10 civarında. 

Ağustos 2021'de Apple, Güney Afrika, Birleşik Krallık ve Euro kullanan tüm bölgelerdeki kullanıcılar için uygulama içi satın alma fiyatını artırdı. Bu Avrupa ülkelerindeki ikinci zam kararı olmuştu. Apple, bu değişiklikler kullanıma sunulduğunda geliştiricilerin Uygulamalarım bölümünde yeni fiyatları göreceğini belirtti.

Şirket, App Store gelirlerini de içeren 2022 yılının ikinci çeyreğinde yıllık yüzde 12 artışla 19.6 milyar dolarlık rekor bir hizmet geliri kaydetti. Ancak yüzde 19.7 milyar dolarlık analist tahminlerinin biraz altında kaldı.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...