Apple, App Store için harekete geçti! Önemli güncellemeler yolda

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
- Güncelleme:
Apple, App Store için harekete geçti! Önemli güncellemeler yolda

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge

Teknoloji devi Apple'ın uygulama mağazası App Store'da önemli değişiklikler kullanıcıları bekliyor. Apple'ın arama ve üretken yapay zeka konusundaki çalışmalarının Google'a ciddi bir rakip olacağı söyleniyor.

Apple, yapay zeka alanındaki çalışmalarını hızlandırıyor. Bloomberg News'ten Mark Gurman'ın bu haftaki Power On bülteninde aktardığı üzere, Apple yakında güçlü dahili arama motorunu App Store'a ve diğer uygulamalara getirecek. Apple, iOS 14 ve iPadOS 14'te Spotlight arama özelliğine yönelik yükseltmeleri kullanıma sunarak kullanıcıların web sonuçları, uygulamalardan ayrıntılar, belgeler ve çok daha fazlasını burada aramasına imkan tanımaya başladı. 

Mark Gurman'a göre, eski Google yöneticisi John Giannandrea'nın arama ekibi, dahili olarak adlandırılan 'Pegasus' arama motorunu iOS ve macOS'ta daha derinlemesine bir hale getirmek için çalışıyor ve hatta daha da geliştirmek için üretken yapay zeka araçlarını kullanabilir.

APPLE KENDİ ARAMA MOTORUNU MU YAPACAK? 

Geçtiğimiz yıl Apple ayrıca, işletmelerin çalışma saatleri ve konumları hakkındaki ayrıntıları içeren bilgi veritabanını Google ile rekabet edebilecek şekilde güçlendirmeye yardımcı olan bir araç olan Business Connect'i de piyasaya sürdü.

Gurman, Apple'ın Spotlight ve uygulama arama motorunun Google kadar güçlü olmasa daApple News ve Weather gibi diğer uygulamalarına reklam sunan güçlü bir App Store reklam işine sahip olduğuna dikkat çekiyor. Bunların bir araya gelmesi, Apple'a belki de en kısa zamanda kendi arama motorunu başlatması için yeterli parça sağlıyor.

Apple'ın bunu yapıp yapmayacağı başka bir soru. Apple yöneticisi Eddy Cue daha önce Apple'ın kendi arama motorunu yapmasına gerek olmadığını söylemişti ve şirketin 2020'de Bing'i satın alma teklifini geri çevirdiği bildirilmişti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...