Apple, Acil SOS özelliğini iki ülkeye daha genişletti! Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Düzenleyen: / Kaynak: MacRumors
- Güncelleme:
Apple, Acil SOS özelliğini iki ülkeye daha genişletti! Türkiye'ye ne zaman gelecek?

TEKNOLOJİ Haberleri  / MacRumors

Apple, dün ev sahipliği yaptığı Wonderlust etkinliğinde Acil SOS özelliğini iki ülkede daha etkin hale getirdiğini açıkladı. Firma, ek olarak Acil SOS ile benzerlik gösteren yeni Yol Yardımı özelliğini de tanıttı. Peki, Acil SOS ve Yol Yardımı özelliği, Türkiye'ye ne zaman gelecek? İşte cevabı.

Apple; iPhone 15, Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 modellerini dün gerçekleşen "Wonderlust" etkinliğinde tanıttı. Teknoloji devi firma ek olarak Acil SOS özelliğinin de iki ülkede daha aktif ettiğini açıkladı ve yeni Yol Yardımı özelliğini tanıttı. Hayat kurtaran Acil SOS özelliği, eylül ayının sonunda İspanya ve İsviçre'de de kullanılabilecek. Pek, Acil SOS Türkiye'ye ne zaman gelecek ve Yol Yardımı özelliğinin detayları neler? İşte cevabı.

APPLE ACİL SOS ÖZELLİĞİ, TÜRKİYE'DE BEKLENMİYOR

Apple, Acil SOS özelliğini, dün gerçekleşen Wonderlust etkinliğine İspanya ve İsviçre için de aktif ettiğini ve eylül ayının sonunda kullanılabileceğini açıkladı. Teknoloji devi firmanın hayat kurtaran özelliğinin genişletmesinden sonra Türkiye'ye ne zaman geleceği yeniden merak konusu oldu.

Konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmese de Apple Acil SOS özelliğinin Türkiye'ye gelmesi beklenmiyor. Çünkü; Apple Türkiye, iPhone modellerinin özellikleri arasında Uydu Bağlantısı'na yer vermiyor. Firmanın son güncellemesiyle birlikte Acil SOS; başta ABD, Kanada ve Birleşik Krallık olmak üzere toplamda 16 ülkede hizmet veriyor olacak.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple, Uydu Bağlantısı özelliğini aktif ettiği andan itibaren iki yıl boyunca ücretsiz olarak sunuyor. Teknoloji devi, özelliği kullanmaya devam etmek isteyen müşterilerinden daha sonra ücret alacak.

APPLE YOL YARDIMI ÖZELLİĞİ NEDİR?

Wonderlust etkinliğinde duyurulan yeni "Yol Yardımı", adından da belli olduğu gibi internet bağlantısının olmadığı yerlerde araç sorunu yaşayan kullanıcıların iletişim kurmasını sağlayacak. İlk olarak ABD'de aktif edilen özellik, ilerleyen süreçte başka ülkelere de yayılacak.

Apple, Acil SOS özelliğini iki ülkeye daha genişletti! Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: MacRumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...