Apple açıklama yaptı: iPhone 15 serisi için ısınma sorunu çözülecek

Düzenleyen: / Kaynak: Ars Technica
- Güncelleme:
Apple açıklama yaptı: iPhone 15 serisi için ısınma sorunu çözülecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / Ars Technica

Apple, eylül ayında ev sahipliği yaptığı Wonderlust etkinliğinde iPhone 15 serisini tanıttı. Fakat tanıtımdan sonra akıllı telefon modellerini satın alan müşteriler, iPhone 15 serisinde ısınma sorunu olduğunu belirtti. Apple ise yeni serisinde bir hata olduğunu kabul ederek kısa süre içinde çözüleceğini belirtti.

Apple'ın yeni tanıttığı iPhone 15 serisi ısınma sorunlarıyla gündemden düşmüyor. Akıllı telefon serisinden üst segment olan iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerini satın alan müşteriler, aşırı ısınma sorunlarından şikayet ediyor. Hatta müşteriler, telefonların ısınmasından sonra kılıfsız kullanımının el yaktığını ve tutmanın pek de mümkün olmadığını belirtiyor.

Apple ise testlerden geçen telefon modellerinin gerçekten de Instagram, Uber ve Asphalt 9: Legends uygulamalarının kullanımında başta olmak üzere gerçekten de aşırı ısındığını ve bir sorun olduğunu kabul etti. Ars Technica tarafından bugün yayınlanan haberde sorunun çözüleceği belirtildi.

APPLE, ISINMA SORUNU İÇİN GÜNCELLEME YAYINLAYACAK

Ars Technica tarafından bugün yayınlanan habere göre Apple, iPhone 15 serisindeki amiral gemisi modeller olan iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in ısınma problemini çözmek için güncelleme yayınlayacak.

Firma, hata düzeltmeleri için geliştiricilerle birlikte çalıştıklarını belirtiyor. Fakat güncellemenin iPhone 15 sahipleri için ne zaman sunulacağı belli değil.

Öte yandan şirket, ısınma sorununun iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerine özgü olan A17 Bionic işlemci ya da titanyum malzemeyle kesinlikle alakalı olmadığını dile getiriyor. 

Tüm sorunlara rağmen iPhone 15 serisinin genel olarak talebinde herhangi bir sıkıntı yok. Müşteriler yeni çıkan modelleri satın almaya devam ediyor. Güncellemenin yayınlanmasından sonra ısınma sorununun çözüleceği tahmin ediliyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Ars Technica
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...