Anonymous Rusya nükleer şirketini hackledi!

Anonymous Rusya nükleer şirketini hackledi!

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünya'nın en büyük hacker grubu olan ünlü Anonymous, Rus nükleer şirketi Rosatom’u hackeldi.

Rusya’nın Ukrayna’yi işgaline en sert tepkilerden birini veren ünlü hacker grubu Anonymous, Rusya’ya birkaç kez siber saldırıda bulundu. Banka ve devlet kurumlarına saldırıda bulunan Anonymous’un bu seferki hedefi Rus nükleer enerji şirketi oldu. Taiwan News’in haberine göre ünlü hacker grubu Rusya’nın devletine ait nükleer enerji şirketi Rosatom’un internet sitesini hackledi.

NÜKLEER ŞİRKET RUSLARIN ELİNE GEÇTİ

Rusya 4 Mart tarihinde Zaporozhye’de bulunan nükleer santralinin kontrolünü ele aldıktan sonra santralde yangın çıktı. Ukrayna’nın nükleer santralini ele geçiren Rusya, bu santrali Rosatom'un kontrolü altına alındığını yalanladı. Ancak daha sonrada Rosatom yetkililerinin, 11 Mart Cuma günü Zaporozhye'ye geldiği ve tesisin artık şirketlerinin bir parçası olduğunu bildirdi.

ANONYMOUS HACKLEDİ

Bu durumun karşıtı olan Anonymous ise, Rusya'ya ait Rosatom şirketini hekledi ve Rusya Nükleer Santrallerin Çalıştırılması Araştırma Enstitüsü'nün (VNIIAES) web sitelerine yeni bir ön sayfa eklediğini açıkladı.  Ünlü hacker grubu, şirketin güvenliğiyle ilgili gelen sorulara ise 'birkaç gigabayt veri'' paylaşma sözü verdi. Başlangıçta 124 MB veri paylaşan Anonymous, hangi verileri paylaştığını detaylı olarak açıklamadı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...