Anonymous hackerlarından yeni iddia: Rusya'ya ait uydu verilerini sildik

Düzenleyen:
Anonymous hackerlarından yeni iddia: Rusya'ya ait uydu verilerini sildik

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın en popüler hacker (bilgisayar korsanı) grubu Anonymous, Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgali sırasında 'casus uyduları üzerinde kontrol sahibi olamaması' için Rusya'nın uzay ajansına siber saldırı düzenlediklerini ileri sürdü.

Anonymous bilgisayar korsanlarına bağlı Network Battalion 65 (NB65), Rusya Uzay Ajansının (Roscosmos) sunucu bilgilerini gösterdiğini iddia eden bir tweet yayınladı. Twitter paylaşımında grup, uzay ajansının uydu görüntüleme ve Araç İzleme Sistemi ile ilgili gizli dosyaları indirip sildiklerini iddia etti. Ancak Roscosmos'un başkanı iddiayı yalanladı ve Anonymous'u "küçük dolandırıcılar" olarak tanımladı. 

Roscosmos'un Genel Direktörü Dmitry Rogozin, "Bu küçük dolandırıcıların bilgileri doğru değil. Tüm uzay faaliyet kontrol merkezlerimiz normal şekilde çalışıyor." şeklinde bir tweet attı. Bununla birlikte, Rusya'nın uydularına yönelik herhangi bir saldırıyı savaş için bir gerekçe olarak gösterdi. 

ANONYMOUS İLERİ SÜRDÜ, RUSYA YALANLADI

Rogozin daha önce de Rus uzay endüstrisinin, yörünge grubunun ve Rus Uluslararası Uzay İstasyonu bölümünün kontrolünün siber suçlulardan korunduğunu açıkladı. Ancak bilgisayar korsanları "WS02 silindi, kimlik bilgileri döndürüldü ve sunucu kapatıldı. Bomba atmayı, sivilleri öldürmeyi ve işgal etmeye çalışmayı bırakana kadar durmayacağız. Rusya'ya geri dön." diyerek siber saldırı düzenlediklerini ileri sürdü. 

Hacker grubunun paylaşımları, Anonymous'un 300'den fazla Rus web sitesini hacklemesinden sadece birkaç gün sonra geldi. Geçtiğimiz hafta Anonymous, Ukrayna'ya işgal girişimini başlatan Vladimir Putin hükümetine karşı 'siber savaş' ilan etti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...