Android’de yıllardır var... Apple'a iPhone 14 ile gelen 5 yeni özellik

Düzenleyen:
Android’de yıllardır var... Apple'a iPhone 14 ile gelen 5 yeni özellik

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD merkezli teknoloji üreticisi Apple, iPhone 14 akıllı telefon serisini geçtiğimiz hafta tanıttı. Apple’ın ilk defa iPhone 14 ile sunduğu ancak Android cihazlarda yıllardır kullanılan 5 özellik…

ABD merkezli teknoloji üreticisi Apple, iPhone 14 akıllı telefon serisini geçtiğimiz hafta tanıttı. Apple’ın ilk defa iPhone 14 ile sunduğu ancak Android cihazlarda yıllardır kullanılan 5 özellik… 
7 Eylül Çarşamba günü tanıtılan iPhone 14 serisi uzun süre gündemde kalıp, ‘bambaşka’ özellikler ile gelmiş gibi sunulsa da aslında bazı özellikler Android telefonlarda zaten kullanılıyor. İşte o özelliklerler;
HER ZAMAN AÇIK EKRAN (AOD)
Apple, iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerine ‘her zaman açık ekran’ (AOD) özelliğini ekledi. Bu özellik telefona tek bir bakışta zaman ve bildirim bilgilerinin görülmesine deniyor. iPhone’a yeni gelse de 2008 yılında Nokia 6303 telefon modeliyle bu özellik ilk defa kullanılmaya başlamıştı. 
48 MEGAPİKSEL ARKA KAMERA 
Teknoloji şirketi, 2015 yılında piyasaya sürdüğü iPhone 6S telefon modelinden beri 12 megapiksel kamera sensörünü kullanıyor. Ancak iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, 48 megapiksellik ana arka kamera sensörüne sahip. 
Android tarafında ise, Samsung, Xiaomi, Huawei gibi onlarca markanın son iki yıldır çıkan telefonlarının bazılarında 108 megapiksel sensörlü ana arka kamera mevcut. Ancak kamera kalitesini belirleyen tek faktör sensör değil. 
OTOMATİK ODAKLAMA
Akıllı telefon üreticileri ekranda yeterince alan olmadığı için genellikle ön kameraya otomatik odaklama özelliği eklemese de iPhone 14 Pro ve Pro Max’in ön kameralarında otomatik odaklama bulunuyor. Ancak Android tarafında zaten kullanılan bir özellikti. 2017 yılında çıkan Samsung Galaxy S8, 2018’de çıkan Google Pixel 3’ün ön kamerasında otomatik odaklama var. 
DELİKLİ EKRAN
Apple, 2017 yılında piyasaya sürdüğü iPhone X serisiyle birlikte telefonlarında çentikli ekran tasarımına geçiş yaptı. Ancak iPhone 11 –iPhone 12 ve iPhone 13 serisinde de kullanılan çentik yerini sadece Pro modellerinde olmak üzere delikli tasarıma bıraktı. Teknoloji devi, iPhone 14’ün Pro modellerinde çentikli ekran tasarımı yerine delikli ekran tasarımını tercih etti. Ancak bu özellik de Android telefonlarda zaten var. Örneğin, Samsung Galaxy S22 Ultra, Xiaomi 12 Pro, Huawei P50 Pro ve OnePlus 9 Pro gibi onlarca telefonda delikli ekran tasarımı kullanılıyor. 
4NM İŞLEMCİ 
Apple’ın iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinde kullandığı 4nm işlemcili A16 Bionic çip de listemizde. Her ne kadar teknoloji devi A16 çipinin 4nm üretim sürecinden ötürü rakiplerinden yüzde 40 daha güçlü olduğunu söylese de Samsung, Galaxy S22 serisi dahil Snapdragon 8 Gen 1 yonga setiyle gelen Android cihazlarda zaten 4nm işlemciler mevcuttu. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...