Android WhatsApp tasarımı ortaya çıktı: iOS'un kopyası gibi

Düzenleyen: / Kaynak: Webtekno
- Güncelleme:
Android WhatsApp tasarımı ortaya çıktı: iOS'un kopyası gibi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Webtekno

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp'ın Android cihazlar için geliştirdiği tasarımı ortaya çıktı. Mobil uygulama tasarımının iOS'takine benzerliği dikkat çekti.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni güncellemeler üzerinde duruyor. Arayüz tasarımında önemli değişiklikler yapmaya hazırlanan platformdan sızıntılar gelmeye devam ediyor. iOS arayüz değişikliklerine ilişkin sızıntılar günler önce gelmişti, bu defa ise Android mobil uygulamasındaki arayüzün nasıl olacağı hakkında yeni bilgiler edinebiliyoruz.

WABetaInfo tarafından elde edilen bilgilere göre, 2.23.21.12 kodlu Android WhatsApp beta sürümü ile yeni arayüz daha fazla iOS'a benzemeye başladı. Bu durumun, Android kullanıcılarını bir süre olumsuz yönde etkileyeceği tahmin ediliyor. Zira uygulamada birçok tasarımsal değişiklik yapılınca kullanıcıların yeni arayüze alışması biraz uzun sürebilir.

WHATSAPP ANDROID ARAYÜZÜ DEĞİŞİYOR

Ekran görüntülerine bakıldığında, iOS WP'ye benzediği açıkça görülüyor. Android'e gelen yeni WhatsApp arayüzünün sade ve beyaz tonlarda olması özellikle dikkat çekiyor.

Android WhatsApp tasarımı ortaya çıktı: iOS'un kopyası gibi

Bir diğer değişiklik ise üst menüdeki yeşil renkli alanın yeni arayüzde beyaz renkli olması. Yeşil renk artık WhatsApp logosunun yanı sıra mesaj oluşturma butonunda bulunacak.

Ayrıca WhatsApp'ın navigasyon bölümü bundan sonra aşağıda yer alacak. 

Peki, yeni WhatsApp arayüzü ne zaman kullanıma sunulacak? Şu anda bu yenilikler beta sürümünde mevcut ve kademe kademe tüm beta test kullanıcılarına yayılıyor. İlerleyen haftalarda kararlı sürümle birlikte WP kullanıcıları için yayınlanması bekleniyor. Ancak şirket henüz bir tarih açıklamadı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Webtekno
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...