Android WhatsApp tasarımı değişiyor: iOS'a dönecek!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Android WhatsApp tasarımı değişiyor: iOS'a dönecek!

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, her geçen gün yenilenerek kullanım deneyimini iyileştiriyor. Bugün de uygulamanın Android sürümünün tasarımı üzerinde ince ayarlar yaptığı ortaya çıktı. Yeni tasarımla Android WhatsApp, iOS'a benzeyecek. Peki yeni görünüm nasıl? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

WABetaInfo tarafından paylaşılan bugünkü yazıya göre WhatsApp Android sürümünün tasarımı baştana aşağı değişiyor. Ek olarak sadece Android için bir de yeni özellik test ediliyor. Yeni tasarıma göre Android WhatsApp'a bir alt gezinme çubuğu eklenecek. Eklenecek yeni özellik de topluluklarda yer alan WhatsApp kullanıcıları için karışıklığı ortadan kalkacak.

WHATSAPP ANDROID İÇİN KULLANIM KOLAYLAŞACAK

Kullanıcılar, WhatsApp Android için eklenen alt gezinme çubuğu sayesinde uygulamanın farklı bölümleri arasında daha rahat geçiş yapacak. Alt gezinme çubuğunda sırasıyla soldan sağa ; Sohbetler, Topluluklar, Durumlar ve Aramalar sekmeleri yer alacak. Yeni tasarımla Android WhatsApp, aşağıda yer alan görselde de göründüğü gibi iOS sürümüne benzeyecek.

Android WhatsApp tasarımı değişiyor: iOS'a dönecek!

WhatsApp kullanıcıları, uzun süredir arayüzün değişmesi konusundaki düşüncelerini dile getiriyordu. Büyük çoğunluk, yeni tasarımın iOS ile benzerlik göstermesinin daha iyi olacağına dair düşüncelerini sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. Yeni tasarım şu an 2.23.8.4 beta güncellemesinde test aşamasında bulunuyor. Kararlı sürüme ne zaman geleceği ise şimdilik belli değil.

Anlık mesajlaşma platformu buna ek olarak yeni bir özellik üzerinde daha çalışıyor. Bu özellikle WhatsApp topluluk yöneticisi, topluluk içinde topluluğa ait olan gruplardan bahsedebilecek. Bu sayede topluluk içinde yer alan kullanıcılar, hangi gruba katılmaları gerektiğini anlayacak ya da aralarından tercih yapabilecek.

Grup Sözü adı verilen özellik, Android 2.23.10.5 WhatsApp beta güncellemesinde test ediliyor. Kararlı sürüme ise ne zaman geleceği belli değil.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...