Android telefonlar için yeni özellik: Gizli takipler son bulacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Android telefonlar için yeni özellik: Gizli takipler son bulacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji şirketleri, takip cihazlarını herhangi bir ürünün kaybolmasını önlemek için üretildi. Fakat her ne kadar şirketlerden yapılmaması yönünde uyarı gelse de insanlar, takip cihazlarını kötü amaçlı olarak kullanıyor. Google da bu durumu engellemek için yeni bir özellik sundu.

Google, mayıs ayında düzenlediği Google I/O 2023 etkinliğinde Android telefonlar için "Bilinmeyen Takip Cihazı Uyarıları" özelliğini tanıttı. Bilinmeyen Takip Cihazı Uyarıları özelliği adından da belli olduğu gibi gizli takiplere karşı Android kullanıcılarının güvenliğini sağlayacak.

YENİ ÖZELLİK, ANDROID 6 ÜZERİNDEKİ CİHAZLARDA ÇALIŞACAK

Engadget tarafından yayınlanan habere göre Google, I/O etkinliğinde tanıttığı Bilinmeyen Takip Cihazı Uyarıları özelliğini aylar sonra kullanıma sundu. Yeni özellik, "AirTag ve Galaxy SmartTag" gibi cihazlarla gizli yapılan takipleri engelleyecek.

Yeni özellik, kullanıcıların yakınında bilinmeyen bir takip cihazı olduğunda Android kullanıcılarına bildirim göndererk uyarı yapacak. Fakat belirtmek gerekiyor ki söz konusu özellik sadece Android 6 ve üzeri işletim sistemine sahip telefonlarda çalışacak.

Bilinmeyen Takip Cihazı Uyarıları özelliği, ilk olarak Google'ın kendi markası Pixel modellere geldi. Firma tarafından yapılan açıklamalara göre ilerleyen süre içinde tüm Android modellerine yayılacak.

Öte yandan yeni özellik, manuel olarak da çalışacak. Android kullanıcıları, telefonlarıyla birlikte takip cihazının yerini tarayacak öğrenecek. Cihaz bulunduktan sonra ayrıca seri numarası ve kime ait olduğu gibi bilgiler de ortaya çıkacak. Android kullanıcıları, takip cihazı taramasını Ayarlar uygulamasında bulunan Güvenlik ve Acil Durum > Bilinmeyen Takip Cihazları bölümüne giderek aktif edebilecek.

(Kaynak: Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...