Android kullanıcıları sevinecek: iPhone özelliği, YouTube Music ile geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Android kullanıcıları sevinecek: iPhone özelliği, YouTube Music ile geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Google çatısı altındaki YouTube, en eski çevrim içi video paylaşam platformlarından biri konumunda yer alıyor. Aynı zamanda platform, Türkiye ve dünya çapında da oldukça fazla kullanıcı sayısına sahip. Sevilen platform, video dışında ek olarak şarkılara da büyük oranda ev sahipliği yapıyor. Yeni getireceği özellik de YouTube Music üzerinden şarkı dinleyen kişiler için kullanışlı olacak.

SamMobile tarafından bugün paylaşılan habere göre sevilen iPhone özelliği, YouTube Music sayesinde Android telefonlara geliyor. YouTube Music, artık Android modellerde çalınan şarkı ile eş zamanlı olarak sözlerini gösterecek. Yenilik hem uygulama hem de web sürüm üzerinde çalışacak.

Bu özellik, şu anda sadece Apple Music ve Spotify'da da yer alıyor. Fakat belirtmek gerekiyor ki Android kullanıcılarının Apple Music kullanamıyor. 

YOUTUBE MUSIC, ŞARKI SÖZLERİNİ KALIN BEYAZ ŞEKİLDE VURGULAYACAK

YouTube Music'in yeni güncellemesiyle yeni gelen güncellemede şarkı sözleri, Apple Music ve Spotify'da da olduğu gibi eş zamanlı bir biçimde otomatik olarak kaydırılacak. Şarkının sözlerinin tamamı beyaz renkte olacak. Kaydırılırken söylenen söz de kalın biçimde vurgulanacak.

Android kullanıcıları sevinecek: iPhone özelliği, YouTube Music ile geliyor

YouTube Music kullanıcıları, özellik sayesinde eşlik etmek ya da öğrenmek için baktıkları sözlerle şarkıyı daha iyi takip edecek. Ek olarak da kullanıcıları YouTube Music kullanıcıları, sosyal medya platformu üzerinden Spotify'da da olduğu gibi şarkı sözlerini paylaşarak platformu öne çıkaracak.

Öte yandan YouTube, bünyesine bir de podcast sekmesi ekliyor. Yeni gelen özellik, şu anda çoğunlukla Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılıyor. Zamanla kademe kademe olarak tüm dünyada yayınlanacak. Bu özellik de büyük oranda rakibi Spotify'a karşı olarak çıktı. 

(SamMobile)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...