Android Google Hava Durumu tasarımı değişiyor: İşte yeni görünüm!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Android Google Hava Durumu tasarımı değişiyor: İşte yeni görünüm!

TEKNOLOJİ Haberleri

Hava durumu uygulamaları özellikle akıllı telefonların artmasıyla birlikte popüler hale geldi. Çünkü milyonlarca kişi, hava durumunu uygulamalar üzerinden takip edip planlarını da bu doğrultuda gerçekleştiriyor. Google çalışanı tarafından paylaşılanlara göre Android Hava Durumu uygulamasının tasarımının baştan sona değişiyor. Peki, yeni tasarım nasıl görünecek? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Android Google Hava Durumu tasarımı baştan sona değişiyor. Hava Durumu uygulaması, önceki tasarımda da olduğu gibi yine MaterialYou teması kazanacak. Uygulama, üç farklı sekmeye sahip olacak. Kullanıcı bu sayede ihtiyaçlarına yönelik olarak sekmeler arası gezinecek.

ANDROID GOOGLE HAVA DURUMU, AYRINTILI TASARIMA KAVUŞUYOR

Android için Google hava durumu uygulaması, Material You tasarımına kavuşuyor. Android 12 güncellemesiyle kullanıcılara sunulan Material You, daha büyük puntolar, değişken renkler, animasyonlar gibi yenilikler sağlıyor. Hava Durumu uygulamasının önceki tasarımı da Material You diline uygundu fakat yeni tasarımla entegrasyon daha iyi sağlanacak.

Android Google Hava Durumu tasarımı değişiyor: İşte yeni görünüm!

Hava Durumu uygulamasının yeni tasarımında üç ana sekme yer alacak. Bu sekmelerde sırasıyla Bugün, Yarın ve 10 gün olarak kategorize edilecek. En üstte de bir adet arama çubuğu yer alacak. Sekmeler arası geçiş yapacak kullanıcı, ihtiyaçlarına yönelik kullanım sağlayacak.

Bugün sekmesinde o günün hava durumuna uygun bir tasarım dili benimsenecek. Hava açıksa açık renkler olacak ve altta da hava durumuna uygun bir animasyon yer alacak. 10 gün sekmesinde de o gün ve gelecek 9 günün hava durumu tahminleri olacak. Bu tahminlerde de yine alt alta sıralanmış güneş ya da bulut simgeleri yer alacak.

Ek olarak bir de günlük olarak saatlik tahmin olacak. O günün tarihine göre saat saat gün doğumunu, batışını ve rüzgar için veriler görünecek.

(9To5Google)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...