Amazon'dan Prime abonelerine ücretsiz cep telefonu hizmeti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Amazon'dan Prime abonelerine ücretsiz cep telefonu hizmeti

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji ve e-ticaret devi Amazon, Prime abonelerine özel ücretsiz cep telefonu hizmeti sunabilir. Görünüşe göre şirket, ABD'deki büyük telekomünikasyon şirketleriyle görüşüyor.

Amazon, Prime abonelerine oldukça önemli bir avantaj sunmayı planlıyor olabilir; ücretsiz cep telefonu hizmeti. Bloomberg'in haberine göre şirket, Prime müşterilerine ucuz (ayda yaklaşık 10 ABD doları) ve hatta ücretsiz telefon hizmeti sunmak için ABD merkezli birden fazla operatörle ortaklık kurmak için görüşüyor. 

Şu anda, Amazon'un üç büyük ABD operatörü (Verizon, AT&T ve T-Mobile) ve Dish Network ile müzakere ettiği söyleniyor ancak görünüşe göre AT&T ile yapılan görüşmeler son haftalarda sekteye uğradı.

Amerikan medya yayıncısı Bloomberg, görüşmelerin yalnızca yaklaşık altı ila sekiz haftadır sürdüğünü ve hala rafa kaldırılabileceğini belirtiyor. Bu yüzden görüşmelerin olumlu sonuçlansa bile hizmetin hemen başlamayacağını ileri sürüyor. 

AMAZON MÜŞTERİLERİNİ DAHA DA BAĞLI HALE GETİRMEK İSTİYOR

Öte yandan, mobil hizmetlerinin ne kadar pahalı olabileceği göz önüne alındığında, bu plan, Amazon müşterileri için oldukça ilginç olabilir. Ayrıca bu, açıkçası çok sayıda farklı işletmede parmağı olan Amazon'a daha fazla bağlılık gerektirecektir.

Şimdiye kadar, Amazon'un sunmayı planladığı telefon hizmetinin nasıl olabileceğine dair hiçbir ayrıntı ortaya çıkmadı, yani bu telefon hizmetinin doğrudan Verizon, T-Mobile veya AT&T üzerinden alınan iletişim hizmetiyle aynı düzeyde hizmet sunup sunmayacağı bilinmiyor. 

Bununla birlikte, operatörler, kullanıcıların hangi planı seçtiğine bağlı olarak 5G hızlarında daha fazla veri sunabiliyor. Ayrıca T-Mobile Netflix'te, Verizon ise Apple Music veya Disney+ gibi platformlarda avantajlar sunmaya başladı. Ancak pek çok müşterinin mobil iletişim hizmetini ücretsiz olarak almak için bu avantajlardan feragat edeceğini tahmin etmek zor değil. 

(Kaynak: Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...