Aman dikkat! Twitter politika değişikliğine gitti: Yeni kurallara uymayanların hesabı askıya alınacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Aman dikkat! Twitter politika değişikliğine gitti: Yeni kurallara uymayanların hesabı askıya alınacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter artık kurallara uymayanlara hiç acımayacak. Milyarder girişimci Elon Musk tarafından satın alınan sosyal medya devi yeni politikasını açıkladı. Buna göre, platform üzerinden sözlü şiddet uygulayanlara tolerans gösterilmeyecek.

Sosyal medya platformu Twitter, daha güvenli bir kullanıcı deneyimi sağlamak için 'sözlü şiddete karşı sıfır tolerans' politikasını başlattığını duyurdu. Twitter konuya dair paylaşımında, uygulama kullanım politikalarında bazı değişikliklere gidildiğini açıkladı. Paylaşımda şirket, "Bugün, resmi olarak, tehdit, beddua, şiddeti övme ve kışkırtmayla ilgili sözlü şiddet politikamızı başlattık." ifadesine yer verildi.

Twitter, sözlü şiddetin olduğu yerde sağlıklı diyalogların olamayacağı vurgulanan paylaşımında, "Şiddetin normalleştirilmesinin önüne geçmek ve kullanıcılarımızın güvenliğini sağlamak için sözlü şiddete karşı sıfır tolerans politikası uyguluyoruz." ifadelerine yer verdi.

Paylaşımda, söz konusu kuralların ihlali halinde ilgili hesapların askıya alınacağı kaydedildi. Öte yandan, Twitter, hesabın tekrar açılması için de şiddet içerikli paylaşımların silinmesinin talep edileceğini vurguladı.

TWİTTER KÖKLÜ DEĞİŞİM SÜRECİNDE

Twitter, Elon Musk yönetiminde köklü değişikliğe gitti. Pek çok yeni özellik platforma entegre edilirken, neredeyse her gün yeni bir özellik ve gelişme yaşanıyor. Örneğin, platform, ücretli abonelik sistemi olan Blue'nun daha fazla kişi tarafından kullanılması için önemli bir adım attı. Elon Musk döneminde Twitter, 'mavi tik' olarak bilinen onaylanmış hesap rozetini ücretli hale getirerek aylık abonelik ücretini ödeyen ve kuralları karşılayan herkesin kullanımına sundu. 

Sosyal medya ağındaki bir diğer önemli değişiklik ise şu anda yalnızca Blue aboneleri tarafından kullanılabilen daha uzun tweetler. Buna göre, artık 280 karakter sınırı ortadan kaldırılacak ve tweetler için en fazla karakter sınırı 4 bin olacak. Şu anda Blue aboneleri 4 bin karaktere kadar tweetler atabiliyor. 

Bununla birlikte, Twitter Blue yalnızca ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, İspanya ve İngiltere gibi belli başlı ülkelerde kullanılabiliyor. Türkiye'ye ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor. 

(AA / Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...