Akıllı telefon satışında Türkiye 6'ncı sırada

Akıllı telefon satışında Türkiye 6'ncı sırada

TEKNOLOJİ Haberleri

GFK Türkiye'nin, aylık akıllı telefon satışlarında Türkiye'nin Avrupa'da 6. sırada olduğunu bildirdi.

GFK Türkiye'nin, tüketici elektroniği, görüntüleme ve telekom sektörlerine ilişkin 2013'ün 8 ayını değerlendirdiği rapora göre, bu yıl en yüksek büyüme gösteren sektör telekom oldu. Cep telefonu satışlarının 2013 yılını cirosal olarak yüzde 70 büyümeyle kapatacağı öngörülen raporda, geçen yılki büyümenin yüzde 29 olduğu anımsatıldı. Türkiye'nin, aylık akıllı telefon satışları açısından İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa ve İspanya'dan sonra Avrupa'da 6. sırada olduğu gözlendi.


6 milyon abone
TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya TTNET'in 9 aylık sonuçlarını değerlendirdi. Kaya, "Eylül itibariyle 6 milyon 215 bin abone ile TTNET'in tarihinin en yüksek abone sayısına ulaştık. 1.3 milyon adetlik satış performansıyla son 5 yılın en yüksek 9 aylık satışını gerçekleştirdik. TTNET olarak yılın ilk 9 ayında yüzde 12 gelir büyümesi sağladık" dedi. Fiber internet abone sayısının 444 bine ulaştığını açıklayan Kaya, nbsp;
"Fiber internette üçüncü çeyrekte pazardaki büyümenin yüzde 80'ini TTNET sağladı" dedi. nbsp;


Gece 10'da sosyal medyadayız
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, 12-13 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Turkcell Teknoloji Zirvesi'nde 'Dijital Dünya ile Dans Etmek' başlıklı konuşmasında mobil ile gelen dönüşümü Turkcell şebekesinden elde edilen verilere dayanarak açıkladı. Öztürkler, "14-25 yaş arası, en az 5 yıldır mobil cihaz kullanan, mobil teknolojilerle iç içe büyüyen bir nesil geliyor. Sosyal medya kullanımı mobile kayıyor. Bu ağlarda en yoğun kullanım 22.00 ile 23.00 arası" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...