Akıllı saatlerde büyük tehlike! Apple Watch kayışlarında bulundu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Akıllı saatlerde büyük tehlike! Apple Watch kayışlarında bulundu

TEKNOLOJİ Haberleri

Akıllı saatler, sahip olduğu özellikler sayesinde insanların günlük hayatını kolaylaştırıyor. Fakat Apple Watch ürünlerinde bulunan büyük tehlike dikkat edilmezse bazı risklere neden olabilir.

Akıllı saatler, sahip olduğu özelliklerle insan hayatının büyük bir parçası haline geldi. Fakat saatlerin günlük kullanımı, büyük riskleri de yanında barındırıyor. Apple Insider tarafından bugün yayınlanan habere göre Apple Watch modellerinde bazı bakteriler bulundu. Akıllı saat kordonlarının bakteriler için uygun bir üreme alanı olduğu ortaya çıktı.

APPLE WATCH MODELLERİ TEMİZLENMEZSE BAKTERİ YUVASINA DÖNÜŞEBİLİR

Advances in Infectious Diseases adlı bilim dergisinde yayınlanan bir çalışmada Apple Watch kordonlarının Staphylococcus ve Escherichia coli bakterileri için uygun üreme alanı olduğunu ortaya koydu.

Yapılan çalışmada söz konusu bakterilerin plastik, kauçuk, kumaş, deri ve metal gibi malzemelerde yaşadığını tespit edildi. En uygun alanın sırasıyla kumaş, plastik, kauçuk ve deride olduğu açıklandı. En az bakteri ise metal, altın ve gümüşte barınıyor.

En çok bakteri bulunduran Apple Watch'ların ise özellikle spor salonu gibi toplu alanlara giden kişilerde olduğu belirtiliyor. Tüm bu nedenlerden ötürü Apple Watch başta olmak üzere tüm akıllı saatlerin düzenli olarak temizlenmesi gerektiği açıklandı. 

Haberin kaynağına göre akıllı saatlerde bulunan bakterilerin büyük bir bölümü antibiyotiğe karşı oldukça dayanıklı. Bu nedenle de saat temizliğinin dezenfektan ile yapılması gerekiyor.

(Kaynak: Apple Insider)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...