AirTag, hırsızlık olaylarında polislere yardımcı oluyor

Düzenleyen: / Kaynak: 9To5Mac
- Güncelleme:
AirTag, hırsızlık olaylarında polislere yardımcı oluyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / 9To5Mac

Apple, 2021 yılında kaybolan eşyaları kolay bir şekilde bulmak için AirTag adlı takip cihazını tanıttı. Cihaz oldukça başarılı oldu ve kaybolan birçok eşya AirTag sayesinde bulundu. Bugün ortaya çıkan bir habere göre çalınan bir araba da içinde bulunan AirTag sayesinde polis ekipleri tarafından kolayca bulundu.

AirTag, şimdiye kadar birçok kişinin bavulunu, cüzdanını ve birçok kişisel eşyasını bulmayı sağladı. Takip cihazı, son olarak çalınan bir arabanın kolay bir şekilde polis ekipleri tarafından bulunmasına yardımcı oldu. 

POLİSLER, AIRTAG'DEN YARDIM ALDI

9To5Mac tarafından bugün yayınlanan habere göre arabası çalınan bir Nashville vatandaşı, polis ekiplerine haber verdi. Vatandaş ayrıca aracın içinde bir AirTag'ın de bulunduğunu ve Find My uygulamasından takip ettiğini de belirtti.

Nashville polisi, çalınan aracın yerini belirlemek için AirTag'ın sağladığı konumu kullandı. Havacılık ekipleri de konum sayesinde takibe başladı. 

Hırsız ise bir süre sonra çaldığı arabayı bir dükkanın önüne park etti. Takip eden havacılık polisi de bu noktada hırsızın eşgalini verdi. Polis ekipleri de hırsızı kolayca yakaladı ve gözaltına aldı.

Olaydan sonra AirTag kullanımının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Maddi değeri yüksek olan araç, küçük bir takip cihazı sayesinde kısa süre içinde bulundu ve teslim edildi.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple, AirTag kullanımının sadece kaybolan eşyalar için kullanılması konusunda sık sık uyarıda bulunuyor. AirTag satın alan bazı müşteriler, ürünü insanları takip etmek için kullanıyor. Apple ise bunu önlemek için bazı çalışmalar yapıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: 9To5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...