ABD’nin adını Yunanistan’dan aldığı hayalet silahı ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İnterestingengineering
- Güncelleme:
ABD’nin adını Yunanistan’dan aldığı hayalet silahı ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / İnterestingengineering

Savunma sanayide uzun vadeli yatırım yapan süper güç ülkeler dünyada artan bölgesel çatışmalarla birlikte insansız silah teknolojilerine ağırlık veriyor. ABD, eski insansız hava araçlarını onarmaya başladı. Adını Yunanistan’dan esinlenip alan ABD’nin en gelişmiş hayalet dronu ortaya çıktı.

Muhabir: Murat Makas

Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu’daki birçok ülke arasındaki krizde insansız hava araçları en çok kullanılan silahlar arasında yer alıyor. İsrail ve Ukrayna’yı mühimmat konusunda fonlayan ABD insansız hava araçlarını teknik açıdan güçlendiriyor.

ABD’nin California merkezli Kratos Savunma ve Güvenlik şirketinin çok beklenen ve en gelişmiş hayalet drone Thanatos'un tasarımı paylaşıldı. ABD ise insansız hava araçlarını, Yeni Nesil Hava Hakimiyeti (NGAD) planlarının bir parçası olarak gelişmiş savaş uçaklarına eşlik eden bir araç şeklinde görüyor.

ABD kuvvetleri, uzun mesafelerde uçabilen, hedefleri vurup üsse geri dönebilen son derece gelişmiş insansız hava araçlarını kullanmaya devam ediyor.

THANATOS B-21 İLE KULLANILACAK

Adını ölümü simgeleyen Yunan mitolojik figüründen alan Thanatos drone'nun varlığı 2019'dan bu yana kamuoyunda yer alıyor.

Thanatos, kürek burunlu tasarıma ve egzozun üzerine uzanan ornitorenk benzeri bir kenara sahip kuyruksuz bir tasarım.
Derin çene çizgisi ve girintili girişler drone'un radardan uzak kalmasına yardımcı olurken, kapalı kuyruk da kızılötesinde tespit edilmeyi önleyecek şekilde tasarlandı. Elmas şeklindeki kanatlar, drone süpersonik hızlarda hareket ederken daha az sürtünme sağlıyor.

Thanatos havadan havaya füzeler taşıyacak, B-21 savaş uçakları ile birlikte akıllı mühimmatlara gövdesinde yer verecek.



Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İnterestingengineering
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...