ABD'li senatör kendisini tiye alan Elon Musk’ı resmen azarladı: ‘Şirketlerinizi düzeltin yoksa biz yaparız'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD'li senatör kendisini tiye alan Elon Musk’ı resmen azarladı: ‘Şirketlerinizi düzeltin yoksa biz yaparız'

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden kendisine gelen eleştiri ve yorumlara cevap veriyor. Son olarak, ABD’li bir senatörün Twitter doğrulama sistemine ilişkin eleştirisine yorum yapan Musk, bu defa köşeye sıkıştı.

Massachusetts Senatörü Ed Markey, Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su olan milyarder iş insanı Elon Musk’ın Twitter'ın yeni doğrulama politikalarına ilişkin eleştiriye dalga geçerek cevap vermesi üzerine milyarderi azarladı.

Ed Markey, Twitter’da Musk’ı etiketleyerek yaptığı bir paylaşımda Twitter’ın mavi tik politikasını eleştirdi. Tweetinde senatör, bir Washington Post muhabirinin Markey’in kimliğine bürünerek Twitter’dan doğrulanmış hesap işareti alabildiğini söyledi. Devamında, "Twitter bunun nasıl olduğunu ve tekrar olmasını nasıl önleyeceğini açıklamalıdır" dedi.

MUSK'IN 'PARODİ HESAP' MİZAHI SENATÖRÜ KIZDIRDI

Bunun üzerine Elon Musk, her zamanki gibi esprili dilini kullanarak, “Belki de gerçek hesabın bir parodi gibi göründüğü içindir?” şeklinde cevap verdi. Milyarder iş insanı Musk, Ed Markey’e bir tweet daha atarak “Peki, profil resminizde neden maskelisiniz?” diyerek senatörün Twitter profilini eleştirdi.

ABD’li senatör Ed Markey, Musk'ın mizahi cevabının üzerine bir 

atarak adeta milyarderi azarladı. Markey, tweetinde şöyle dedi: “Şirketlerinizden biri bir FTC onay kararnamesi kapsamında. Araç güvenliği düzenleyicisi NHTSA, bir başka şirketi araştırıyor ve zamanını çevrim içi kavgalarla harcıyorsun. Şirketlerinizi düzeltin ya da Kongre bunu yapacak.

Elon Musk, Markey'in tweetine bir yorum yapmadı. Markey'nin Musk’a yaptığı uyarının hükümet tarafından gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği henüz bilinmiyor. 

Twitter, yeni Blue aboneliğini başlattıktan bir süre sonra ücretli mavi tik sistemini askıya aldı. Ancak ücretli mavi tik hizmeti kullanılabilirken binlerce taklitçi mavi tikli hesap türedi ve platformda kaosa yol açtı. LeBron James gibi davranan bir hesap, NBA yıldızının kariyerine ilişkin yalan haberler yaydı. Bir başka mavi tikli taklitçi hesap ise ilaç şirketi Eli Lilly'yi borsada büyük zarara uğrattı. Şirketin insülin ilacını artık ücretsiz vereceğini yazan hesabın yüzüne ilaç şirketinin hisseleri borsada düşüş gördü. 

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...