AB'den tüketicileri sevindirecek karar: Çıkarılabilir telefon pilleri geri geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AB'den tüketicileri sevindirecek karar: Çıkarılabilir telefon pilleri geri geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Avrupa Birliği Parlamentosu, akıllı telefon kullanıcılarını sevindirecek bir düzenlemeyi onayladı. Düzenleme yürürlüğe girdiğinde, telefon üreticilerinin bataryaları yapıştırıcı ile panelin altına yapıştırması yasaklanacak ve böylece telefon pilleri kullanıcılar tarafından kolaylıkla erişilebilir olacak.

Eskiden telefonlardaki pillere ulaşmak çok kolaydı; telefonun arka panelini açtıktan sonra pili çıkarıp takmak mümkündü. Ama bu sistem zamanla değişti, daha ince telefonların çıkmasıyla pile erişim ortadan kalktı. Şimdi Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu bu konuda bir şeyler yapmaya başladı ve pillere erişimi ve onarımı yeniden kolaylaştırmayı sağlayacak bir düzenleme hazırladı.

AB'nin hazırladığı yeni düzenleme sayesinde kullanıcılar telefon pillerine kolayca ulaşabilecek ve hatta tüketiciler telefonlarını servise verme ihtiyacı duymadan tamir edebilecek. Android Police sitesinin haberine göre, bu konuda hazırlanan düzenleme, Avrupa Parlamentosu'nda neredeyse oybirliğiyle kabul edildi. Böylece, üretici firmaların telefonlarda bataryalar için yapıştırıcı kullanımı yasaklanacak.

ÇIKARILABİLİR PİLLERİN GELMESİ 2027'Yİ BULACAK

Yapıştırıcı kullanılmaması, kullanıcıların telefon pillerini kolayca değiştirebileceği anlamına geliyor. İşte AB'nin hazırladığı ve yürürlüğe koymayı planladığı bu düzenlemenin iki amacı var; hem çevre için hem de tüketiciler için daha faydalı olacağı tahmin ediliyor. 

Peki, AB'nin çıkarılabilir telefon pillerini zorunlu hale getirecek yasası ne zaman yürürlüğe girecek? Şirketlerin, telefon pillerinde yapıştırıcı kullanımını yasaklayacak olan bu yasanın uygulamaya hazır hale gelmesi biraz zaman alacak. Bu nedenle en erken 2027'ye kadar kapsamlı bir değişiklik olmasını beklemeyin.

(Kaynak: Android Police)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...