ABD, genetiği değiştirilmiş milyonlarca sivrisineği doğaya salacak

Düzenleyen:
ABD, genetiği değiştirilmiş milyonlarca sivrisineği doğaya salacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Yaz aylarında pek çok kişinin korkulu rüyası sivrisineklerin korkulu rüyası ise genetiği değiştirilmiş akrabaları oldu. ABD'de bir proje kapsamında laboratuvar sivrisinekleri, çeşitli hastalıklar yayarak tehlike oluşturan sivrisinekleri avlayacak.

İngiliz böcek mühendisliği şirketi Oxitec yine iş başında. Los Angeles Times'ın aberine göre, şirket, kan emici sivrisineklerin nüfusunu azaltmak için Kaliforniya'daki genetiği değiştirilmiş sivrisineklerden milyonlarcasını daha serbest bırakmayı planlıyor.

Oxitec'in OX5034 adlı yeni böcekleri, Meksika'da yakalanan sivrisinekler ile geliştiriliyor. Erkekler vahşi doğada dişilerle çiftleştiğinde, genetik koduna eklenen özel bir gen, gelecek nesil dişi sivrisinekleri öldürerek, böceğin üreme yeteneğini etkili bir şekilde kısıtlıyor. Şirket, yalnızca dişi sivrisineklerin ısırdığını vurgulayarak, bu yüzden erkek sivrisinekleri gönül rahatlığıyla doğaya saldıklarını belirtiyor. Böylece bir kişinin genetiği değiştirilmiş bir böcek tarafından ısırılma korkusu da ortadan kalkıyor.

Oxitec şirketi, bu projenin oldukça önemli olduğunu, çünkü Aedes aegypti sivrisinek türünün sarı humma ve diğer ciddi hastalıkları insanlara bulaştırabildiğini söyledi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hatice 30 Ağustos 2023 12:13

Çok öldürdüm bu sineklerden bir kaçını rehin aldım fidye yollamassanız cesetlerini Alen mask yollıcam

Sonraki Haber Yükleniyor...