6. Nesil hayalet uçağı projesi için nabız yokladılar! Suudi Arabistan 3 ülkeye zemin hazırlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: businessinsider
- Güncelleme:
6. Nesil hayalet uçağı projesi için nabız yokladılar! Suudi Arabistan 3 ülkeye zemin hazırlıyor

Teknoloji Haberleri  / businessinsider

İngiltere, İtalya ve Japonya'nın ortaklığında Uzay yeteneklerine sahip 6. Nesil savaş uçağı projesi geliştiriliyor. 2035'e kadar hazır olması hedeflenen projeye son olarak Suudi Arabistan da talip oldu. Suudi Arabistan'ın 6. Nesil savaş uçağı üretme konusunda üç ülkeye yüksek bütçeyle zemin hazırladığı belirtildi.

MUHABİR: Murat Makas

Akıllı mühimmatlarıyla Uzay’da da gücünü gösterebilecek 6. Nesil hayalet savaş uçağı projesi konusunda ABD’den sonra Rusya da masaya yumruğunu koydu. Rusya’nın 6. Nesil savaş uçağı projesi kapsamında Uzay’daki tehditleri de hedef alabilecek gizli çalışmalar yürüttüğü biliniyor. Son olarak yüksek teknolojiye sahip 6. Nesil savaş uçağı üretme adımını Suudi Arabistan attı.

JAPONYA KARŞI ÇIKIYOR

Suudi Arabistan, 2035 yılına kadar 6. Nesil Tempest gizli savaş uçağı ve diğer ileri teknolojileri üretmeyi amaçlayan Küresel Savaş Hava Programına ortak olarak İngiltere, Japonya ve İtalya'ya katılmak istiyor. İlk olarak The Financial Times tarafından bildirildiği üzere Suudiler, "potansiyel olarak önemli bir mali katkı" karşılığında GCAP'ye kabul edilmeyi umuyor. Ancak Japonya’nın bu anlaşmaya karşı olacağı belirtiliyor.

Üst düzey bir İngiliz savunma kaynağı Financial Times'a, Birleşik Krallık'ın "Suudi Arabistan'ı savaş programında kilit bir ortak olarak görüyoruz ve mümkünse en kısa sürede güçlü bir ilerleme sağlamak için çalışıyoruz" dedi.

TÜRK İHA'LARINA TALİP OLDULAR

Türkiye'nin yerli savaş uçağı ve İHA atılımlarını yakından takip eden Suudi Arabistan anlaşma yapmak için kapıyı çalmıştı. Suudi Arabistan, Bayraktar KIZILELMA ve KAAN projelerinin tanıtımı sonrası Türkiye ile de masaya oturup savunma sanayi alanında iş birliği yapmıştı.

 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: businessinsider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet11 Eylül 2023 06:58

Biz daha iyisini üretelim.

Kenan 10 Eylül 2023 19:40

Bu konuda bizimle isbirligi yaparlarsa kârlı cikarlar.

Sonraki Haber Yükleniyor...