59 yıl sonra ilk! Akşam saatlerinde gökyüzünde şölen var: Jüpiter sahneye çıkıyor

Düzenleyen:
59 yıl sonra ilk! Akşam saatlerinde gökyüzünde şölen var: Jüpiter sahneye çıkıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

59 yıl sonra bir ilk bugün gerçekleşecek. Jüpiter gezegeni 59 yıl aradan sonra Dünya’ya en yakın geçişini yapacak. Gezegenin yakın geçişini gözlemlemek isteyenler çıplak gözle bile Jüpiter'i görebilecek.

Jüpiter gezegeni bugün 59 yıl sonra ilk defa Dünya’ya en yakın konuma gelecek. Gezegen geçişi Dünya’dan gözlemlenebilecek. Jüpiter, Dünya’nın da içinde bulunduğu Güneş sisteminin en büyük gezegeni ve Güneş’e uzaklığı bakımından da beşinci sırada yer alıyor. Hidrojen ve helyum içeriği nedeniyle ‘gaz devi’ olarak tanımlanıyor. 

Güneş batıda batarken, Jüpiter doğuda yükselmeye başlayacak. Bu nedenle de akşam saatlerinde gözlem yapmaya daha elverişli olacak. Ayrıca akşam saatlerinde çıplak gözle de gözlemlenebilecek. 

AY'IN HARİCİNDE EN PARLAK CİSİM JÜPİTER OLACAK

NASA Marshall Uzay Uçuş Merkezinden astrofizikçi Adam Kobelski, “Ay’ın dışında gece gökyüzündeki en parlak cisimlerden biri Jüpiter olacak” diyerek Jüpiter’i gözlemlemek isteyenler için neye bakmaları gerektiğini açıkladı. 

Bununla birlikte, Jüpiter aslında 13 ayda bir karşı konuma geliyor yani Güneş’in batıdan battığı zaman doğudan yükseliyor. Ancak NASA’ya göre en son 1963 yılında Dünya’ya önemli ölçüde yaklaştı. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...