300 milyon dolar değerinde... Bayraktar TB2'ye bir ülke daha talip! Artık havacılıkta en büyük ihracatçı

Düzenleyen:
300 milyon dolar değerinde... Bayraktar TB2'ye bir ülke daha talip! Artık havacılıkta en büyük ihracatçı

TEKNOLOJİ Haberleri

Baykar Savunma şirketinin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Türkiye'nin savunma sanayi sektörünün son yıllarda yıllık olarak yüzde 15 büyüdüğünü vurgulayarak, Bayraktar TB2 SİHA'ya talebin gittikçe arttığını belirtti. Haluk Bayraktar, Bayraktar TB2 için 24 ülkeyle ihracat anlaşması imzaladıklarını açıkladı.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST bu yıl Samsun'un Çarşamba Havalimanı'nda düzenleniyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda kapılarını ziyaretçilere açan TEKNOFEST KARADENİZ, tüm hızıyla devam ederken savunma sanayi şirketleri de ürünlerini ve yazılımlarını sergiliyor. Bu şirketlerden biri de Baykar... Yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği SİHA'lar ile adından söz ettiren Baykar, ziyaretçilerin de yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, TEKNOFEST etkinliğinde yaptığı açıklamada Bayraktar TB2 SİHA (silahlı insansız hava aracı) hakkında son gelişmeleri aktardı. Bayraktar, 24 ülkeye satış yapmak üzere Bayraktar TB2 ihracatı için anlaşma yaptıklarını duyurdu.

Bununla birlikte, Romanya Savunma Bakanlığı, ülkenin savunma yeteneklerini geliştirmek amacıyla, Romanya meclisinden KDV hariç yaklaşık 300 milyon dolar değerindeki üç Bayraktar TB2 sisteminin satın alınmasını desteklemesini istedi. Geçtiğimiz ay meclise gönderilen bir taslağa göre Romanya, TB2 sistemlerine ilişkin lojistik, ekipman ve eğitimleri içeren bir destek paketi almayı da değerlendiriyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...