3 denizde yeni koruyucumuz: TCG Anadolu Gemisi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Türk savunma sanayisinin gururu, Karadeniz, Akdeniz ve EGE'nin hem denizde ham de havada koruyucusu olacak TCG Anadolu Gemisi, donanmanın envanterine girdi. Yerli ve milli imkanlarla üretilen TCG, yerli hava savunma araçlarımız ve yerli denizaltılar ile gücüne güç katarken, savunmadaki önemini Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle TSK envanterine giren Türkiye’nin en büyük ve ilk askeri amfibi hücum gemisi, dünyanın ise ilk SİHA gemisi TCG Anadolu göğsümüzü kabartırken, savunmaya kattığı güçle de korku salıyor.

Yüzde yüz milli olarak olarak üretilen Türkiye’nin medar-ı iftihar projelerinden TCG Anadolu gemisinin önemini TGRT Haber ekranlarına Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın anlattı.

“Karadeniz'de Suriye'de Libya'da Irak'da savaş varken Türk donanması bir şekilde Türkiye'nin deniz haklarını koruyabilecek modern bir plartforma sahip olmuştur.” diyen Caşın “Barbaros'un torunları Akdeniz'e geri döndü. Bu gurur vericidir.” ifadelerini kullandı.

TCG Anadolu’nun askeri olarak caydırıcılık ürettiğini belirten Caşın, yerli silah sistemi ile donatılmasına da dikkat çekti.  

 

'AMBARGOLAR BİZİ GEMİ SAHİBİ YAPTI'

“Üzerinde F-35 olacaktı ama ABD bize ambargo uygulayınca bizi bir gemi sahibi yaptı.” diyen Caşın TCG Anadolu’nun yeni bir deniz müşterek konsepti olacağını belirtti.

PRESTİJ GEMİSİ OLACAK

Türkiye’nin askeri amfibi hücum gemisi ile artık küresel bir güç konumuan geldiğini söyleyen Caşın, “SİHA'larımız, Kızılelma ve TB3'ün arka arkaya sıralandığını görüyoruz. HÜR-JET faliyete geçince yakın hava desteği de olacak. Kendi milli imalatımız olan denizaltılarımız olacak. Bu bir preztij gemisi olacak.” diye konuştu.

3 denizde yeni koruyucumuz: TCG Anadolu Gemisi3 denizde yeni koruyucumuz: TCG Anadolu Gemisi

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın sözlerini şöyle sürdürdü;

Bu gemi aslında İspanyol ve Türk mühendisler tarafından organize edildi. Başarılı bir su üstü plartformudur. İçindeki silahlar çok moderndir.  Bu geminin diğer gemilerden farkı bol miktarda TB3 ve diğer silahları kullanması olacak. Üzerinde hava araçları muazzam bir şemsiye kuracak. 

Ege, Karadeniz ve Akdeniz'de Türk hava sahasını koruyacak. Bu gemide ilk defa hovercraft (hava yastıklı tekne) kullanacağız. Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) dediğimiz araçlar yer alacak. Dünyada ilk defa deniz ve hava robotik sistemlerini kullanana bir plartform olacak. Çünkü bu gemiden çıkacak robot gemiler, torpido atabilir ve bir muhribi batırabilir. 

Ben ABD'li savaş gemilerini 45 senedir gezen birisi olarak imrenirdim. Şimdi Türkiye teknoloji üreten bir ülke. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...