100 bin kişi tarafından indirildi: Trojan fotoğraf uygulamasına dikkat!

Düzenleyen:
100 bin kişi tarafından indirildi: Trojan fotoğraf uygulamasına dikkat!
TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle 10 yılı aşkın bir süredir birçoğumuz için fotoğraflar daha önemli hale gelmeye başladı. Öz çekimlerimizin ya da bir manzara önünde çektirdiğimiz fotoğraflarımızın üzerinde oynamayı seviyoruz ancak indirdiğiniz uygulamalara dikkat!

Android kullanıcılarının erişiminde bulunan bir uygulamanın kullanıcı verilerini ele geçirdiği tespit edildi. Google Play Store'da yer alan Craftsart Cartoon Photo Tool isimli trojan uygulama 100 binden fazla kişi tarafından yüklendi bile. Birçok insan bu uygulama ile fotoğraflarını karikatüre dönüştürmeye çalışıyor. Ancak verilerinin çalındığından habersiz...

Techradar'ın haberine göre, Craftsart Cartoon Photo Tool uygulaması Facebook kullanıcı bilgilerini çalan FaceStealer trojanını içeriyor. Eğer bu uygulamayı yüklediyseniz Facebook bilgilerinizi çaldırmış olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Uygulama, fotoğrafları karikatüre dönüştürmek için ilk olarak kullanıcılardan Facebook hesabına giriş yapmasını istiyor ancak oturum açma sekmesi sahte. Bu yüzden kullanıcı adı ve şifre bilgileri hackerların eline geçiyor. 

Bununla birlikte, uygulama Play Store'dan kaldırıldı. Ancak 100 bin cihaza çoktan bulaştı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...