Twitter'dan iki büyük hamle daha

 Twitter'dan iki büyük hamle daha

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter tarihinin en büyük satın alımını gerçekleştirerek, hem reklam alanında dev bir adım atmaya, hem de hisselerini borsaya açmaya hazırlanıyor.

Twitter tarihinin en büyük satın alımını gerçekleştirerek, hem reklam alanında dev bir adım atmaya, hem de hisselerini borsaya açmaya hazırlanıyor. Twitter'ın borsaya gireceği yönünde uzunca bir süredir devam eden söylentilerin doğruluğu ortaya çıkmaya başladı. Milyonlarca kullanıcıya sahip olan şirketin gelirlerinin çok düşük seviyelerde seyretmesinden dolayı ekonomik anlamda bir hamle yapacağı konuşuluyordu. İşe öncelikle çeşitli reklam sözleşmeleri imzalayarak başlayan şirket, şimdi ise büyük bir anlaşmaya imza attı. The Guardian'ın haberine göre Twitter, mobil reklamcılık firması MoPub'u, şirket tarihinin en büyük satın alım anlaşmasıyla bünyesine kattı. Tam 350 milyon dolar değerindeki anlaşma, sosyal medya devinin borsaya ilk adımı olarak yorumlandı. Daha önce İngiliz gazetesi The Sunday Times'da aynı iddialarda bulunmuştu. İngiliz gazetesine göre Twitter, 2014 yılının ilk çeyreğinde borsaya yatırım yapacaktı. Sosyal medya devi MoPub ile borsaya girip, değerini 15 milyon dolar olarak belirlemeye çalışıyor.
Facebook'a karşı bir hamle
Twitter'ın yapmış olduğu bu büyük sözleşme, aynı zamanda diğer bir sosyal medya devi Facebook'a karşı da yapılmış bir hamle olarak değerlendirildi. Twitter'ın yapmış olduğu bu yatırımla, reklam teknolojileri alanında Facebook'un önüne geçme potansiyeline de sahip oldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...