Yerli otomobil Togg’a milli batarya! Seri üretim başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA, AA
Yerli otomobil Togg’a milli batarya! Seri üretim başladı

T-Otomobil Haberleri  / İHA, AA

Yerli otomobil Togg seri üretim için gün sayarken heyecanlandıran bir gelişme daha gerçekleşti. Gebze’de bulunan üretim tesisinde ilk prototip batarya üretildi! 29 Ekim 2022’de Togg otomobilinin seri üretimine geçilecek. Togg ve Farasis Energy işbirliğinde kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri (Siro), Gebze’deki Batarya Geliştirme Merkezi’nden heyecan verici gelişmeyi duyurdu. Siro, ilk prototip bataryasının üretim ve testlerini başarıyla tamamladı.

Yerli otomobil Togg’a milli batarya! Seri üretim başladı 
Yerli otomobil Togg seri üretim için gün sayarken heyecanlandıran bir gelişme daha gerçekleşti. Gebze’de bulunan üretim tesisinde ilk prototip batarya üretildi! 29 Ekim 2022’de Togg otomobilinin seri üretimine geçilecek. 
Togg ve Farasis Energy işbirliğinde kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri (Siro), Gebze’deki Batarya Geliştirme Merkezi’nden heyecan verici gelişmeyi duyurdu. Siro, ilk prototip bataryasının üretim ve testlerini başarıyla tamamladı. 
29 Ekim’de banttan ineceği duyurulan yerli otomobil Togg’da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Togg’un bataryalarını üretecek Siro, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘”Elektrikli araçlar başta olmak üzere farklı kullanım alanlarına yönelik geliştirme faaliyetlerine başladığımız Gebze’deki Batarya Geliştirme Merkezimizde ilk prototip bataryamızın üretim ve testlerini başarıyla tamamladık’’ şeklinde bir açıklama yaptı. 
Yerli otomobil’de bataryalar Togg ve Farasis Energy ortaklığında temiz enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri (Siro) tarafından üretilecek.
Geçtiğimiz günlerde Togg’un şarj istasyonu ağı işletmecisi TruGo da Twitter hesabından sevindiren bir gelişmeyi paylaştı. TruGo, “Gemlik Kampüsü'müzde kurulumunu yaptığımız ilk TruGo şarj cihazlarımızı, kesintisiz bir kullanıcı deneyimi tasarlamak üzere test etmeye başladık." diyerek ilk defa bir Togg’un şarj olduğu anı gösteren görüntüler paylaştı (birinci fotoğrafta). 
Açıklamada teste ilişkin bir video da paylaşılırken, cihazın 25 dakikada yüzde 80 seviyesinde batarya doluluk oranı sağladığı görüldü.
TruGo, trafik yoğunluğu yüksek güzergahlarda 25, az yoğunluktaki bölgelerde ise 50 kilometrede bir şarj cihazı konumlandıracak. 
Togg’da, Avrupa normlarında teknik yeterlilik (sertifikasyon) testlerinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV pazara çıkacak. 
Ardından yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak.
Togg, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: İHA, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...