Yeni ehliyetler 'Togg' ile geliyor! Bakan Soylu ilk kez gösterdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yeni ehliyetler 'Togg' ile geliyor! Bakan Soylu ilk kez gösterdi

T-Otomobil Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı Youtube videosunda ilk kez yeni sürücü belgelerinin örnek versiyonlarını tanıttı. Yepyeni teknolojilerle donatılan ve hem vatandaşların hem de güvenlik güçlerinin işlerini kolaylaştıracak olan yeni ehliyetlerdeki 'Togg' sürprizi de gözden kaçmadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı ShiftDelete.net videosunda yeni sürücü belgelerinin örnek versiyonlarını ilk kez gösterdi. Yeni ehliyetlerde Togg detayı da dikkatlerden kaçmazken Soylu sürücü belgelerine getirilecek yeni teknolojik birçok özelliği de tanıttı.

YENİ EHLİYETLERE YEPYENİ TEKNOLOJİLER...

İlk kez 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanan yeni tip sürücü belgeleri ve 2017 yılında dağıtılmaya başlanan yeni kimlik kartlarıyla, Türkiye, yerli ve milli teknolojileri nüfus cüzdanı ve ehliyet gibi 2 önemli konuda kullanmaya başladı. 

Eski sürücü belgelerinin değişimi için 2024 yılının son gününe kadar süre verildi ve ayrıca yeni çipli kimlik kartlarıyla ehliyeti de birleştirebilme gibi önemli bir özellik tanındı. Sürücüler böylece hem kimlik hem de ehliyeti ayrı ayrı taşımak yerine artık tek bir kart ile rahatlıkla tüm işlemlerini halledebiliyorlardı.

Yerli ve milli teknoloji hamlelerinin adımları atıldı ve özellikle güvenlik konusunda taviz vermeden yeni uygulamalar devreye alındı. Söz konusu hamlelere bir yenisi daha eklendi. 

Yeni ehliyetler 'Togg' ile geliyor! Bakan Soylu ilk kez gösterdi

SÜRÜCÜ BELGELERİ DEĞİŞİYOR! DİKKAT ÇEKEN TOGG DETAYI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı Hakkı Alkan'ın Shiftdelete.net Youtube  videosundailk kez yeni ehliyetlerin örnek versiyonlarını gösterdi. 

Yeni sürücü belgesinde dikkat çeken birçok detayın olduğu görüldü. Bunlardan ilki sürücü belgesinin çipli hale gelmesiydi. Bir başka nüans ise göz doldurdu.

Süleyman Soylu'nun ilk kez gösterdiği yeni sürücü belgesinin sağ alt köşesinde yerli ve milli otomobilimiz Togg'un ufak bir çiziminin de bulunduğu görüldü. 

Sürücü belgesine tıpkı daha önce kimliğin içerisine ehliyet aktarılabildiği gibi ehliyetin içerisine de artık kimliğin aktarılabileceğini ifade eden Soylu, "Yeni sürücü belgelerine kimliğin bütün özellikleri aktarılabilecek ve ayrıca e-imza da içerisinde olacak" dedi.

Yeni ehliyetler 'Togg' ile geliyor! Bakan Soylu ilk kez gösterdi

'KİM' İLE TEK BİR FOTOYLA KİMLİK TESPİTİ YAPILABİLİYOR

Soylu, videoda ilk kez KİM uygulamasını da gösterdi.

Emniyet teşkilatı tarafından kullanılan ve vatandaşların güvenliğini sağlama ve denetim hususunda büyük bir kolaylık sağlayan KİM uygulamasının örnek bir gösterimini yapan Soylu, uygulamaya girip cep telefonu kamerasıyla anlık bir fotoğraf çekti ve sistem üzerinden saniyeler içinde tek bir fotoğraftan uygulama kimlik tespitini başarılı bir şekilde yapabildi.

Türkiye'nin güvenlik söz konusu olduğunda dünyada özellikle teknolojiyi en iyi şekilde kullanan bakanlıklardan birinin İçişleri Bakanlığı olduğunun altını çizen Soylu, yerli ve milli teknolojilerinin geliştirilmesine süratle devam edileceğinin de altını çizdi.

Yeni ehliyetler 'Togg' ile geliyor! Bakan Soylu ilk kez gösterdi

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...