Volvo'nun lüks minivanı EM90'dan ilk görüntüler! Geniş aileler ve VIP hizmet isteyenler bayılacak

Düzenleyen: / Kaynak: Motor1
- Güncelleme:
Volvo'nun lüks minivanı EM90'dan ilk görüntüler! Geniş aileler ve VIP hizmet isteyenler bayılacak

T-Otomobil Haberleri  / Motor1

Volvo EM90 minivan modelinden ilk görüntüler lansmandan önce geldi. Büyük ailelerin ve VIP hizmet isteyenlerin tercih edebileceği otomobil modeli tamamen elektrikli olacak.

Ürettiği 'sağlam' araçlarla tanınan Volvo, SUV, crossover, hatchback ve sedan modellerinin ardından yeni bir ürün kategorisi çıkarmaya hazırlanıyor 'Minivan' segmentinde yarışacak olan ve 'EM90' olarak adlandıralan yeni model, önümüzdeki ay tanıtılacak.

Motor1.com'da yer alan habere göre, Çin'de bir aracın satışa sunulabilmesi için önce MIIT (Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı) onayından geçmesi şart. MIIT'teki onay süreçlerinde araçların tasarımı daha lansmanı bile olmadan ortaya çıkabiliyor. İşte Volvo'nun ilk minivan modeli 'EM90' da bu şekilde ortaya çıktı. MIIT'in web sitesinde aracın dış tasarımını gösteren birkaç görseller yayınlandı.

VOLVO EM90 MİNİVANIN ÖZELLİKLERİ NELER? 

Peki, Volvo'nun tamamen elektrikli minivan modeli EM90'ın özellikleri neler? Zeekr 009 modeliyle büyük benzerlikler barındıran minivanın tüm sütunları, yan aynaları, kapı kolları ve çamurluk kameralarının konumu bile aynı.

Volvo'nun lüks minivanı EM90'dan ilk görüntüler! Geniş aileler ve VIP hizmet isteyenler bayılacak

Bununla birlikte, EM90, diğer Volvo modelleriyle uyumlu olacak şekilde tasarlanmış yeni bir ön yüze ve farklı farlara sahip. Parlak ızgaranın yerine otomobilin rengine de uygun olan küçük kesiklere sahip bir panel mevcut. Panelde ışıklar olabilir.

MIIT'teki açıklamaya göre, EM90, 200 kilovatlık 268 beygir gücünde bir elektrik motoruyla müşterilerini cezbetmeye çalışacak. Zeekr 009 modelinde, çift motorlu dört tekerlekten çekiş sistemiyle 536 beygir gücünde, 0'dan 100 km/s hıza 4,5 saniyede ulaşabilen versiyonu da mevcut. 

Batarya kapasitesi ise henüz açıklanmadı. Ancak Zeekr 009 modeli Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) üretimi lityum-nikel-manganez-kobalt pillere sahip. Bu piller, 140 kWh'lık ve 822 kilometre menzil sunuyor. Daha küçük olan 116 kWh'lik batarya ise 702 kilometre menzil sunuyor.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Motor1
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...