Üretim tam gaz devam ediyor... Sosyal medyayı heyecanlandıran soru: İlk Togg hangi renk olacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi, AA
Üretim tam gaz devam ediyor... Sosyal medyayı heyecanlandıran soru: İlk Togg hangi renk olacak?

T-Otomobil Haberleri  / Haber Merkezi, AA

Yerli otomobil için üretim tam gaz devam ederken, Togg resmi Twitter hesabından milyonları heyecanlandıran paylaşımlar yapmaya devam ediyor. Türkiye'nin Otomobil Girişimi Grubu (TOGG), 500 binden fazla takipçisine 'Sizce ilk Togg hangi renk olacak?' sorusunu yöneltti. Bu soruya kısa sürede onlarca yorum geldi...

Türkiye, yerli imkanlarla geliştirilen Togg otomobili için geri sayıma başladı. Geçtiğimiz haftalarda Togg CEO'su Gürcan Karakaş, 2023'ün Mart ayında Togg'u caddelerde, yollarda göreceğimizi açıklamıştı. Ayrıca geçtiğimiz ayın sonlarında Almanya'da test sürüşlerine devam ederken bir Togg aracı otomobil tutkunlarının kameralarına yansımıştı.

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un Bursa, Gemlik'te bulunan tesislerindeki üretim çalışmaları hızla devam ediyor. 2023'e hazırlanan Togg için binlerce çalışan özveriyle görevlerini yerine getiriyor. 

İLK TOGG HANGİ RENK?

Twitter üzerinden bir açıklama yapan Togg, son durumu takipçileriyle paylaştı. Tweette, "Avrupa’nın en temiz boyahanesine sahip Gemlik Tesisimizde boyasız denemeler başladı. Sizce ilk Togg hangi renk olacak?" denildi. 8 Haziran Çarşamba saat 10.00'da gönderilen tweete şimdiye kadar onlarca yorum geldi ve büyük bir çoğunluğun 'kırmızı' dediği görülüyor. Ayrıca Türk bayrağının renklerinde, kırmızı-beyaz olmasını isteyen de çok. 

Kısa süre önce Togg'un ilk C-SUV gövdesi robot hatlarında başarıyla üretildi. 2022 yılının son çeyreğinde Togg'un seri üretime hazır olacak. Ardından 2023'ün ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi planlanıyor. 2023'ün Mart ayında C segmentindeki ilk araç SUV modelini yollarda göreceğiz. Daha sonra C segmentindeki sedan ve hatchback modelleri üretim sırasına girecek. İlerleyen yıllarda ise, B-SUV ve C-MPV'nin de gelmesi bekleniyor. Böylece, aynı DNA'yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak.

Togg, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

SERİ ÜRETİME YAKLAŞIYOR

Resmi açıklamaya göre, Avrupa'nın en temizi olan boyahanede bir sonraki aşamada boyalı deneme yapılacak. Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg, seri üretime adım adım yaklaşıyor. Aynı çatı altında topladığı fonksiyonları, akıllı ve çevreci özellikleriyle "Bir Fabrikadan Daha Fazlası" olarak tanımlanan Togg Gemlik Tesisi’ndeki boyahane kurulumu da tamamlandı. 5 gr/m2’den az "uçucu organik bileşen" salımı ile Türkiye’deki yasal sınırın 9’da 1’i, Avrupa’daki yasal sınırın ise 7’de 1’i bir değerle Avrupa’nın en temizi olan boyahanede boyasız denemelere de başlandı. Renk denemeleri öncesi son kontrollerini tamamlayan ekipler, ilk C-SUV gövdesinde boyasız provalarını gerçekleştirdi. Gemlik Tesisi’ndeki boyahanede bir sonraki aşamada ilk boyalı deneme yapılacak.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Haber Merkezi, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...