Twitter’ın ardından Tesla da işçi kıyımına başlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter’ın ardından Tesla da işçi kıyımına başlıyor

T-Otomobil Haberleri

Milyarder Elon Musk’ın elektrikli otomobil şirketi Tesla, çok sayıda çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor. Musk, Ekim ayının sonunda satın aldığı sosyal medya şirketi Twitter’ın çalışan sayısını göreve geldiği ilk günlerde yarı yarıya azaltmıştı.

Dünyanın en çok otomobil satan elektrikli otomobil şirketi Tesla, işe alımları dondurmayı planlıyor ve çok sayıda personelini de işten çıkarmaya hazırlanıyor. Electrek’in haberine göre, şirket şimdilik yeni çalışan almayacak ve2023'ün ilk çeyreğinde birçok çalışanı işten çıkaracak. Bununla birlikte, kaç kişinin işten çıkarılacağına dair bir bilgi yok.

Öte yandan, Tesla, üretim tesislerinde çalışan sayısını artırmaya çalışıyor. Son sızıntılar, otomobil üreticisinin önümüzdeki günlerde Meksika'da yeni bir Gigafactory (çok büyük fabrika) kurmayı planladığını gösteriyor. Ancak haber kaynakları bu konuda Tesla’ya ulaşmaya çalıştıklarında karşılarında bir iletişim departmanı bulunmadığı için cevap alamıyor.

Otomobil devi Tesla’nın CEO'su Elon Musk, Haziran ayında Tesla'nın önümüzdeki birkaç ay içinde çalışan sayısında yüzde 3,5'lik net bir azalma göreceğini söyledi. O sıralarda bazı çalışanlar işten çıkarılmış ve çoğunluğunun otopilot ekibinden olduğu ortaya çıkmıştı. 

TESLA HİSSELERİ YIL BOYUNCA ÇAKILDI

Tesla, geçtiğimiz çeyrekte rekor sayıda elektrikli araç satışı yapmasına rağmen, şirketin hisse senedi fiyatı bu yıl yaklaşık yüzde 65 ve yalnızca bu ay yüzde 22 oranında düştü. Milyarder iş insanı Elon Musk, Federal Rezerv faiz artışlarını sorumlu tuttu.

Diğer işletmeler gibi Tesla da son birkaç aydır ekonomik bir yavaşlama ile uğraşıyor. Bununla birlikte, Musk'ın Twittersatın alma sürecinin ayları bulması ve satın aldıktan sonra da Twitter ile uğraşması Tesla'ya büyük zarar verdi. Bazı Tesla yatırımcıları, Musk'ın Twitter ile meşgul olmasından ve dikkatini otomobil üreticisinden daha da uzaklaştırarak Tesla'daki hisselerini satmasına yol açmasından endişe duyuyor. Bu arada Elon Musk, Salı günü attığı bir tweette yerine geçecek birini bulduğunda Twitter CEO'luğundan istifa edeceğini söyledi.

TWİTTER TESLA'YA NASIL ZARAR VERDİ?

Bununla birlikte, Musk'ın Twitter saltanatı sırasında bazı Tesla müşterilerinin ön siparişleri ve kiralama sözleşmelerini iptal ettiği, bunun da Tesla araçlarına olan talebi yavaşlattığı belirtiliyor. Bazı bölgelerde Tesla'nın elektrikli otomobillerinde indirim sunma gibi nadir bir adım bile attığı ortaya çıktı. Her bakımdan milyarder iş insanının Twitter'ı satın alması Tesla'ya büyük zarar verdi ve Musk'ın servetinin büyük bir kısmı Tesla'daki hisselerinden kaynaklanıyor. Yani Twitter, Musk'ın servetini de şimdiye kadar önemli ölçüde azalttı. 

Diğer birçok teknoloji ve otomotiv şirketi, daha geniş bir pazar gerilemesi ve durgunluk korkusu nedeniyle bu yıl işten çıkarmalar gerçekleştirdi ve/veya işe alımları dondurdu veya yavaşlattı. Bunlar arasında Rivian, Stellantis, Meta, Apple, Amazon, Snap, Roku ve Peloton da bulunuyor. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...