Türkiye’de üretiyor 14 ülkeye ihraç ediyor

Türkiye’de üretiyor 14 ülkeye ihraç ediyor

T-Otomobil Haberleri

Dünya üzerinde 30 üretim tesisi bulunan Mobil Oil, Türkiye’den Güney Rusya, Balkan Ülkeleri, Orta Asya, Orta Doğu ve İsrail’den oluşan 14 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Toplamda yıllık hacim ise 8 milyon litre.

ALİ ÇELİK

Ülkemiz madeni yağ pazarında Almanya, İngiltere ve Fransa’nın ardından Avrupa’da 4. sırada yer alıyor. Toplam pazar hacmi ise yıllık 450 bin ton, yaklaşık olarak 500 milyon litreye karşılık geliyor. Bununla birlikte ülkemizde sayısı 12 milyon 700 bin olan binek oto pazarının önümüzdeki 5 yıl içerisine 16 milyonu geçeceği ön görülüyor ve yüzde 20 ila 25 arasında büyüme düşünülüyor. Benzer durum 4,3 milyonun üzerinde olan hafif ticari araç pazarı içinde geçerli.
Geçtiğimiz hafta Kıbrıs’ta düzenlenen basın toplantısında Türkiye’deki pazar hacimleri konusunda önemli bilgiler veren Mobil Oil Türk Genel Müdürü Münci Bilgiç, küçülen iç pazara rağmen büyüme kaydettikleri belirterek “2019 yılı elbette herkes için zorlu bir yıl olacak. Biz Mobil olarak, otomotiv sektöründe bir üretim daralması, buna bağlı olarak yeni araç satışlarında küçülme olmasını bekliyoruz. Bunların yanında, ikinci el araç satışlarında ve araç bakımlarında orta ve uzun vadede talebin artacağını öngörüyor ve planlarımızı bu doğrultuda revize ediyoruz. İhracatımız 14 ülkeye devam ederken Türkiye’de %3’lük bir büyüme hedefliyoruz” dedi.

İlk hedef 120 “Mobil 1 Center”  
Hedefledikleri büyümeyi yaptıkları yatırımlarla destekleyecekleri sözlerine ekleyen Bilgiç konuşmasına şöyle devam etti: Hızlı ve güvenli yağ değişimi ve bakım istasyonu olan Mobil 1 Center konseptimiz, şirketimizin son birkaç yıldır portföyünde olan ve dünya çapında geliştirmelerinin sürdüğü bir yapılanma. Marka bilinirliği, standartlarımızın yüksek oluşu ve Mobil 1 Center ustalarının yağ konusunda sahip olduğu bilgili bize avantajlar sağlıyor. Türkiye’nin 37 ilinde yer alan Mobil 1 Center konseptimiz hızla büyüyor ve aynı zamanda franchise şirketler arasında da görülmeye başladı. Avrupa, Rusya, Afrika ve Orta Doğu’nun da yer aldığı bölgemizde 500 adet Mobil 1 Center’a sahip olan Rusya’nın ardından 70 adet ile Türkiye olarak ikinci sırada yer alıyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ise 2 lokasyonda varız. 2019 yılı hedeflerimiz arasında Türkiye’de 15 adet Mobil 1 Center servis noktası eklemek ve üç şene zarfında da servis ağımızı 120’ye ulaştırmak yer alıyor.

Garantisi bitene beş yıl daha
Bu senenin ikinci yarısından itibaren Mobil 1 Motor Garantisi konseptini Türkiye’ye getirmek istediklerini ifade eden Bilgiç “Bu konsept ile garanti süresi içerisinde aracını yetkili servise götüren kullanıcılarımız için bu garanti sürecini uzatacak bir format sunacağız. Böylece otomobil sahipleri, araç üretici garantisinin bitip Mobil 1 Motor Garantisi’nin başlangıcından itibaren yetkili servislerde Mobil 1 motor yağlarını kullandıkları süreç içerisinde beş yıl ya da 160 bin kilometre boyunca bizim sunduğumuz “Mobil 1 Motor Garantisi” ile otomobillerinin motorunu koruma altına alabilecekler” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...