'TRAMER kaydı' aldatmacına dikkat

'TRAMER kaydı' aldatmacına dikkat

T-Otomobil Haberleri

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği Başkanı Ahmet Nedim Erdem, otomobilleri değerinden yüksek fiyata satmak için başvurulan hileleri anlattı.

ALİ ÇELİK

Kaza geçmişi olan otomobilleri değerinden daha yüksek fiyata satmak adına sıklıkla başvurulan hileler konusunda önemli açıklamalar yapan Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği Başkanı Ahmet Nedim Erdem, “Karşı tarafın hasarı TRAMER'e yansıtılmış, sigorta şişirmesi hasar kaydı mevcut, hasar kaydı var ancak tutar yok gibi söylemlerin hiçbiri gerçekliği yansıtmamaktadır” dedi. Erdem açıklamasında “Bir kaza yaşandıktan sonra, onarım için araç servise gönderilir, servisteyken kaza nasıl olmuş, onarım maliyeti nedir, birçok hususu göz önünde bulundurarak bağımsız ve tarafsız sigorta eksperi tespit eder. Ekspere rağmen servis ya da araç sahibi istek ve arzularına göre bir onarım bedeli çıkaramaz. Bu durum tüm sürece aykırı ve mümkün değil. Aslında çok küçük bir hasarı vardı fakat kaskodan para almak adına sigorta şişirmesi hasar kaydı mevcut söylemlerine karşı tüketicilerin dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...