Toyota Türkiye’de vites yükseltecek

Toyota Türkiye’de vites yükseltecek

T-Otomobil Haberleri

Global pazarda 2025’e kadar yılda 5,5 milyon elektrik motorlu araç satmayı hedefleyen Toyota, iddialı modeli bZ4X ile ülkemizde de yeni bir sayfa açacak.

ALİ ÇELİK

Japon dünya devi tamamen yeni ilk yüzde 100 elektrikli aracı bZ4X modelini tanıttı. Sıfır emisyonlu araçlar dünyasına farklı bir bakış açısı getirdiğini vurgulayan marka bZ “Beyond Zero” alt markası altında, bZ4X SUV ile başlayan bir dizi sıfır emisyonlu model serisi için hazırlıklara başladı. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO’su Ali Haydar Bozkurt, düzenlenen basın test sürüşü organizasyonunda yeni elektrikli modelin markanın 30 yıla dayanan elektrikli araç geliştirme çalışmalarının bir meyvesi olduğunu vurguladı. Bozkurt açıklamasında Toyota’nın batarya kullanım garantisiyle yine segment içinde öncülük yapacaklarının belirterek “Toyota globalde 2025’e kadar yılda 5,5 milyon elektrik motorlu araç satmayı hedefliyor. Bu süreçte ürün gamında 70 model olacak ve bunların 15 adedi sıfır emisyonlulardan oluşacak. Yeni Beyond Zero alt markası, çevreye sadece sıfır emisyonlu araçlar sunmanın daha ötesinde Toyota’nın çevresel liderliğini daha da güçlendirecek. Markanın çoklu ürün stratejisinin  yansımalarını da yakın zamanda Türkiye’de görmeye başlayacağız. Biz altyapı hazırlıklarımıza devam ediyoruz ve Türkiye’deki lansman çalışmalarımızı Avrupa’daki araç bulunurluğuna bağlı olarak gerçekleştireceğiz. Ürün gamımıza ekleyeceğimiz BEV (yüzde 100 elektrikli) araçlar ile ürün çeşitliliğimizi daha da güçlendireceğiz. Bugün Türkiye’de 62 bin adedi aşan hibrit müşterilerimizin sayısını yeni sıfır emisyonlu ve düşük emisyonlu modellerle daha da artıracağız” dedi.

10 YIL BATARYA GARANTİSİ

Toyota bZ4X önden çekişli modelinde 150 kW elektrik motor, 204 PS güç ve 266 Nm tork sunarken dörtçeker özelliğie sahip modelinde ise önde ve arkada 80 kW motorlarla maksimum 218 PS ve 337 Nm tork üreten ünitelere yer veriyor. Yine bZ4X modelinde bir ilk olarak karşımıza çıkan su soğutmalı sistemine sahip batarya sitemi verimliliği üst seviyelere çıkarıyor. Bu sayede değişik hava sıcaklıklarında bataryadan en yüksek verim elde ediliyor. Toyota, kapsamlı bakım programlarıyla bataryanın 10 yıla veya 1 milyon kilometre sürüşe kadar en az yüzde 70 kapasiteye sahip olacağı garantisini veriyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...