Toyota, ölümcül kazalara yol açabilecek hata nedeniyle yaklaşık 3 bin aracı geri çağırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
Toyota, ölümcül kazalara yol açabilecek hata nedeniyle yaklaşık 3 bin aracı geri çağırdı

T-Otomobil Haberleri  / Engadget

Japon otomobil devi Toyota, bZ4X isimli elektrikli araç modelinden yaklaşık 3 bin adet aracı geri çağırdığını duyurdu. Şirketin açıklamasına göre, bu araçlarda ölümcül kazalara yol açabilecek kadar ciddi bir tekerlek hatası bulunuyor.

Toyota, bZ4X elektrikli araç (EV) modelinin tanıtımından kısa süre sonra hata geri çağırması ile gündeme geldi. Otomobil üreticisi, bu yeni modelin çıkışından iki ay sonra yaklaşık 3 bin aracı geri çağırdı. Elektrikli crossover'ların yaklaşık 2 bin 700'ü geri çağırmaya tabi tutuldu. Bu araçlardan 2 bini Avrupa pazarında, 260'ı ABD'de, 110'u Japonya'da ve 20'si Kanada'da satışa çıkmıştı.

Şirket, araç sahiplerinden araçlarını derhal park etmelerini ve daha kalıcı bir çözüm bulunana kadar kullanmamalarını istedi. Toyota, Perşembe günkü duyuruda, "Çare bulunana kadar kimse bu araçları kullanmamalı" dedi. Düşük kilometreli kullanımdan sonra bu araçların tekerleği üzerindeki cıvataların tekerleğin araçtan ayrılabileceği noktaya kadar gevşeyebileceği aktarıldı. 

Sürüş sırasında bir tekerlek araçtan ayrılırsa, araç kontrolünün kaybedilmesine ve çarpışma riskinin artmasına neden olabilir. Şirket, "Sorunun nedeni ve bu sorunun oluşabileceği sürüş kalıpları hala araştırılıyor." ifadesinde bulundu. 

Japonya merkezli otomobil üreticisi Subaru da yaklaşık 2 bin 600 Solterra EV için benzer bir geri çağırma duyurusu yapmıştı. Bu EV'ler işlevsel olarak bZ4X ile aynıdır ve Toyota'nın Motomachi tesisinde aynı hatlarda üretilir. Toyota mühendislerinin bu soruna ne zaman bir çözüm bulabileceklerine dair henüz bir haber yok.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...