Togg'a rakip olacak: BMW yeni elektrikli SUV modeli iX1'i tanıttı

Düzenleyen:
Togg'a rakip olacak: BMW yeni elektrikli SUV modeli iX1'i tanıttı

T-Otomobil Haberleri

BMW, elektrikli araç yelpazesini ‘iX1 xDrive30’ isimli SUV modeli ile genişletiyor. Bu model, X1 crossover'ın tamamen elektrikli bir versiyonu. iX1, otomobil üreticisinin en ucuz elektrikli aracı (EV) olarak i3'ün yerini alması beklenen giriş seviyesi bir model olarak gösteriliyor.

Şirket, Ekim ayında X1'in iki benzinli ve iki dizel motor seçeneğine sahip olacağını açıkladı. Bu varyantları, plug-in hibrit versiyonlarla birlikte iX1 xDrive30 takip edecek.
iX1, her bir aksta bir adet olmak üzere çift motorlu bir aktarma organına sahip olacak; 313 beygir gücü (230 kW) ve 364 lb-ft tork üretecek. BMW, elektrikli aracın 5,7 saniyede 0’dan 100 kh/sa (62 mph) hıza çıkabileceğini söylüyor. Otomobil üreticisi, iX1'in 438 kilometre menzile sahip olacağını belirtti. 
Otomobil şirketi BMW, yüksek hızlı istasyonlarda pil şarj seviyesini 29 dakikada kapasitenin yüzde 80'ine kadar doldurabileceğinizi iddia ediyor. Tek şarjla tahmini 257-272 mil seyahat edebilen 64,7 kWh (kullanılabilir) bir pil takımı ile donatıldı. 
Elektrikli aracın iç kısmında ses ve dokunmatik kontrolleri destekleyen 10,7 inçlik kavisli bir ekran yer alıyor. Orta konsol, akıllı telefonunuz için kablosuz bir şarj tepsisi içermekte. Apple CarPlay ve Android Auto ile birlikte BMW Digital Key Plus desteği olacak ve 5G’yi destekleyecek. Yeni X1 modellerinin tamamı, BMW'nin yeni sesli asistan özelliklerine sahip Operating System 8’e sahip. 
BMW, giriş seviyesi kompaktları X serisinin geri kalanından daha iyi ayırt etmek amacıyla yenilenmiş X1 araçlarını kompakt SAV'ler veya ‘Spor Aktivite Araçları’ olarak adlandırıyor.
Yenilenen X1 tasarımındaki göze çarpan değişiklikler arasında daha büyük ve daha köşeli bir ızgara, daha şık LED farlar, aynı hizada kapı kolları ve daha köşeli ve kare bir arka tasarıma sahip daha dar arka camlar yer alıyor.
BMW, X1 serisindeki tüm modelleri Almanya'nın Regensburg kentindeki fabrikasında üretecek. Pil kapasitesi ve fiyatlandırma da dahil olmak üzere iX1 ile ilgili birçok ayrıntıyı şimdilik gizli tutuyor. Şirket, tanıtım etkinliğinden önce fiyatını açıklayabilir. Yeni BMW X1 serisi, yanmalı modeller için bu yılın Ekim ayında piyasaya sürülecek ve bunu Kasım ayında tamamen elektrikli iX1 ve plug-in hibrit X1 XDrive25e takip edecek. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...