Ticari sınıfta da elektrik modası: Dev markadan Türkiye atağı

- Güncelleme:
Ticari sınıfta da elektrik modası: Dev markadan Türkiye atağı

T-Otomobil Haberleri

Dünyanın en büyük 3’üncü elektrikli araç üreticisi olarak dikkatleri üzerine çeken Çinli SAIC, 127 yıllık geçmişe sahip İngiliz markası Maxus’u bünyesine katarak elektriklendirdi. Araç Türkiye’ye Doğan Holding distribütörlüğünde geldi…

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Günlük ticaretin en önemli giderlerleri arasında yer alan yakıt masraflarına, en iyi alternatif olarak elektrikli araçlar gösteriliyor. Otomobillerle hayatımıza hızlı giriş yapan elektrikli araçlar artık ticari sınıfta da boy göstermeye başlıyor. Birçok Avrupalı markanın adım attığı bu alanda Çinli üreticiler de hızlı yol alıyor.

Bu alanda adından sıklıkla söz ettiren ve dünyanın en büyük 3’üncü elektrikli araç üreticisi konumunda yer alan SAIC, bünyesinde bulunan Maxus’un distribütörlüğü konusunda Doğan Trend Otomotiv ile anlaştı. Marka, Doğan Trend güvencesi ile Türkiye hafif ticari araç pazarında elektrikli modelleriyle resmî olarak giriş yaptı. Şehir içi kullanımlarda 371 km menzil sunan e-Deliver 3 modeliyle 989 bin TL’den başlayan fiyatlar sunan Maxus, 2 farklı sürüş modu ve 3 kademeli ayarı sayesinde menzili uzatmaya yardımcı olabiliyor. Ekstrem hava şartlarına dayanıklı ileri batarya teknolojisi, ağırlıktan tasarruf ve uzun yıllar kullanım avantajı sağlarken DC şarj istasyonlarında 45 dakikada yüzde 5’ten 80’e şarj doluluğuna ulaşabiliyor. Aracın hızı ise 120 km ile sınırlandırılmış durumda.

İHTİYACA GÖRE ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, müşteri beklentilerini ve ana akım trendleri takip ettiklerine dikkat çekerek “Şehir içi lojistik ihtiyacı arttıkça müşterilerimizin beklentileri hızla değişmeye başladı. Yoğun trafikte çok daha ekonomik olan ve arıza ihtimali neredeyse 0’a yakın hâle gelen elektrikli araçların müthiş bir fırsat penceresi açtığını gördük” dedi. Doğan Trend Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal ise “Kargo dağıtım, e-Ticaret şirketleri ve çeşitli müşteri grupları ile uzun süredir devam eden görüşmelerimiz neticesinde pazarın cevap veremediği ihtiyaçları tespit ettik ve ona göre çözümler üretiyoruz” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...