Tesla Türkiye'de ilk aracını teslim etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tesla Türkiye'de ilk aracını teslim etti

T-Otomobil Haberleri

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla, geçtiğimiz ay Türkiye'de araç satışını başlatmıştı. Firma, yaptığı açıklamada Türkiye'deki ilk araç teslimatını yaptığını duyurdu.

ABD ve birçok pazarda elektrikli otomobil satışlarının lideri Tesla, Türkiye'de... 2022'den bu yana Türkiye pazarına giriş yapacağı konuşulan, bu yönde adımlar atan, ofis açan ve Türkiye'ye CEO atayan Tesla sonunda araç satışlarına Nisan 2023'te başlamıştı. Otomobil devinin Türkiye'de beklenenden çok daha fazla taleple karşılaştığı da iddia edilmişti. 

Tesla, resmi Tesla Europe Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye'ye ilişkin bir gelişmeyi duyurdu. Şirket, ülkemizdeki ilk araç teslimatını kısa süre önce yaptığını açıkladı. 

https://twitter.com/teslaeurope/status/1655621473707470849

8 Mayıs günü yapılan paylaşımda, "İlk Model Y teslimatı Türkiye'de gerçekleştirildi" açıklamasına ve araç teslimatına ilişkin iki adet fotoğrafa yer verildi. Aracın, Almanya’daki Gigafactory’den getirildiği düşünülüyor.

TESLA MODEL Y İLE TÜRKİYE'DE PAZARA ÇIKTI

Tesla'nın Türkiye'de satışa sunduğu ilk araç modeli Model Y oldu. Elektrikli SUV modeli, geniş iç hacmi, ileri teknolojisi ve yüksek performansı ile biliniyor ve dikkatleri üzerine çeken bir tasarıma sahip. Model Y'nin ortalama menzili ise 600 km ve 0'dan 100 km/s hıza 3.5 saniyede ulaşabilecek.

Tam olarak tarih vermek gerekirse, Tesla 4 Nisan 2023 günü Türkiye pazarına giriş yapmış ve Model Y için ön satışlara başlamıştı. Bu arada, Model Y’yi satın almadan önce müşterilerin tercihlerine göre kişiselleştirme hakkına sahip olduğunu hatırlatalım. 

İşte Türkiye'de satılan Model Y versiyonları:

Model Y - Arkadan itişli - 455 km menzil - 6.9 sn - 1 milyon 563 bin 246 TL

Model Y Long Range - Çift motorlu dört çeker - 533 km - 5.0 sn - 1 milyon 634 bin 719 TL

Model Y Performance - Çift motorlu dört çeker - 514 km - 3.7 sn - 1 milyon 785 bin 523 TL

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...