Tesla, daha ucuz Model X ve Model S araçlarını piyasaya sürdü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tesla, daha ucuz Model X ve Model S araçlarını piyasaya sürdü

T-Otomobil Haberleri

Tesla, daha uygun fiyatlı Model S ve Model X araçlarını piyasaya sürdü. Otomobil devinin bu araçlarının daha düşük menzile sahip olduğu açıklandı.

Tesla, daha uygun fiyatlı araç bakan müşterileri için daha düşük menzile sahip Model X ve Model S araçlarını piyasaya çıkardı. Bu araçların menzili düşükken, fiyatları da orijinal modellerine kıyasla daha düşük. Bu yeni model seçeneklerinde menzil 80 mil kadar daha düşük olurken, fiyatlar ise yaklaşık 10 bin dolar daha ucuz. Böylece, Model S aracı 320 mil menzil ile 78 bin 490 dolardan; Model X ise 269 mil menzil ile 88 bin 490 dolardan başlayan fiyatlarla müşterilerin karşısına çıkıyor. 

TechCrunch'ın haberine göre, bu yeni seçeneklerden önce Model S'nin menzili 405 mil ve fiyatı ise 88 bin 490 dolardan başlıyordu. Model X'in fiyatı ise 98 bin 490 dolardan başlarken, 348 mil menzile sahipti. 

TESLA FİYAT İNDİRİMLERİYLE GÜNDEMDE

Otomobil devinin resmi internet sitesinde Model S ve Model X ürün sayfalarına göre, yeni Standart Menzil kaplaması, genişletilmiş menzil seçeneğiyle aynı ağırlığa sahip. Bu muhtemelen araçların aynı pil takımına sahip olduğu ve menzilin bir yazılım kilidiyle sınırlandırıldığı anlamına geliyordur.

Tesla, müşterilerin satın alma işleminden sonra fiyat farkı için ek menzilin kilidini açmasına izin verebilir. Bu, Tesla tarafından son 12 ayda brüt kar marjlarında düşüşe yol açan dünya çapında yapılan bir dizi fiyat ayarlamasının en sonuncusu.

Otomobil üreticisi, geçtiğimiz yıl Model Y ve Model 3'ün fiyatını birkaç defa düşürdü. Üst düzey Model S ve Model X de fiyat indirimlerine girdi. Bu son hareket, Tesla'nın araçları daha düşük bir fiyat noktasında sunmak için fiyatı ve menzili ilk defa düşürmesi bakımından önceki ayarlamalardan farklıdır.

(Kaynak: TechCrunch) 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...