Şarj istasyonunda hedef: 2 milyon

Şarj istasyonunda hedef: 2 milyon

T-Otomobil Haberleri

Uzmanlara göre Türkiye’de Ocak 2022 itibariyle 3.000 olan şarj noktası sayısının 2023’ün sonuna kadar çok büyük bir artış kaydetmesi bekleniyor. Bu durumu tetikleyecek önemli faktörlerden birisi de TOGG’un belirtilen tarih aralığında yollara çıkacak olması.

ALİ ÇELİK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının raporuna göre ise 2030 yılına kadar Türkiye’de tahmini şarj noktası sayısı kamuya açık alanlarda bir milyon, evlerde 900 bin adede ulaşması öngörülüyor. Böylece toplamda, Türkiye’deki şarj noktalarının sayısının 2030’da iki milyona ulaşması bekleniyor.

UZMANLAR BİR ARAYA GELECEK

Ciddi ölçekte büyüme belirtisi ortaya koyan sektör EV Charge Show organizasyonu ile bir araya gelecek. Planlamalara göre 26-28 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenecek Elektrikli Araç Şarj Teknolojisi ve Ekipmanları Fuarı, elektrikli araçların şarj edilmesi için gerekli donanım ve yazılım üreticileri, hizmet sağlayıcıları ve çözüm ortakları ile kamu ve özel sektör yatırımcılarını bir araya getirecek. Ayrıca organizasyonla eş zamanlı olarak EV Charge Konferansı alanında uzmanların bilgileri paylaşmasına olanak tanıyacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...